Bakan Kurum Açiklamasi 'Manipülasyon Yaprak Türkiye'de Yatirimi Engellemek Isteyen Lobilere Müsaade Etmeyecegiz'

Bakan Kurum Açiklamasi 'Manipülasyon Yaprak Türkiye'de Yatirimi Engellemek Isteyen Lobilere Müsaade Etmeyecegiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Pandemi öncesi 1.7 milyon olan sektörel istihdam sayisi bugün 2 milyona yaklasti. Kasim ayinda konut satislarinin bir önceki yilin ayni ayina göre yüzde 59 artarak 178 bin 814’e ulastigini görüyoruz. Bu eseri gölgede birakmak isteyenlere, döviz kuru üzerinden manipülasyon yaparak Türkiye’yi sikistirma arzusunda olanlara; yatirimi engellemek isteyen lobilere müsaade etmeyecegiz" dedi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum Gayrimenkul Yatirimcilari Dernegi (GYODER) MIPIM 2022 tanitim toplantisina katildi.

Gayrimenkul sektöründeki gelisime iliskin bilgi veren Kurum, "Pandemi öncesi 1.7 milyon olan sektörel istihdam sayisi bugün 2 milyona yaklasti. Yine Kasim ayinda konut satislarinin bir önceki yilin ayni ayina göre yüzde 59 artarak 178 bin 814’e ulastigini görüyoruz. Bu basari dostlarimizin eseri, sizlerin eseri, sektörümüzün eseri. Bu eseri gölgede birakmak isteyenlere, döviz kuru üzerinden manipülasyon yaparak Türkiye’yi sikistirma arzusunda olanlara; yatirimi engellemek isteyen lobilere müsaade etmeyecegiz. Durmayacagiz; çalismaya, üretmeye ve hedeflerimizi gerçeklestirmeye devam edecegiz" sözlerini ifade etti.

Mevcutta bulunan yatirim ve çalismalarla ilgili de bilgi veren Kurum, ‘’2012’den bu yana, tam 1.7 milyon konutun dönüsümünü sizlerle beraber tamamladik, bu basariyi 2 yaklasik 2 yildir devam eden pandemi sürecine ragmen yakaladik. Bugün yatirim degeri 110 milyar lira olan 330 bin dönüsüm ve sosyal konutumuzun insasini sahada sürdürüyoruz’’ diye konustu.

Ülkenin gelecegi için adim atmak istediklerini ve bu yolda iki hedeflerinin oldugunu söyleyen Bakan Kurum, ‘’Önümüzde bu ülkeyi seven, bu ülkenin gelecegi için adim atmak isteyen bizler için, hepimiz için iki hedef var. 2053 net sifir emisyon hedefi ve yesil kalkinma devrimi. Yesil kalkinma devrimiyle, artik çevrecilik, sehircilik, tarim, ticaret, sanayi ve hatta sanata kadar tüm kavramlar radikal bir sekilde kabuk degistirecek, dönüsecek. Bugün, 17 bakanligimiz ve tüm kamu kurumlarimiz; orta ve uzun vadeli kalkinma plan ve programlarini yesil kalkinma devriminin gerektirdigi sekilde hazirliyor’’ ifadelerini kullandi.

"Gayrimenkul ve insaat sektörlerimizi, Türkiye’nin stratejik gücü haline getirecegiz"

Iklim degisikligiyle mücadeleyi sadece bir çevre meselesi olarak degil ayni zamanda kalkinma meselesi olarak gördüklerini ifade eden Kurum, ‘’Yeni dönemde iklim ve çevre dostu yatirimlari destekleyen uluslararasi fonlara çok daha kolay erisecegiz. Enerji, ulastirma, sanayi, atik ve özellikle insaat sektörlerinde düsük karbon teknolojilerine yatirim ve finansman imkânlari güçlenecek. Yesil dönüsüm yaklasimi sonucunda isgücü ve istihdamda olumlu degisiklikler de öngörüyoruz. Her 10 milyon liralik yesil yatirim ile 40 kisiye is imkâni saglayacagimizi öngörüyoruz. Birçok meslek alaninda, teknik becerilere sahip olan kisilere ihtiyaç artacak. Gayrimenkul ve insaat sektörlerimizi, Türkiye’nin stratejik gücü haline getirecegiz ve bunu hep birlikte basaracagiz’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile