Bakan Kurum, Avrupa Birligi Komisyonu Kidemli Baskan Yardimcisi Frans Timmermans Ile Görüstü

G20 Çevre Bakanlari ile Iklim ve Enerji Bakanlari Toplantisinin ikinci gününde gerçeklestirilen görüsmede, iklim degisikligi ile mücadele, Avrupa Yesil Mutabakati konulari ile Paris Anlasmasina yönelik talepler ele alindi.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Kidemli Baskan Yardimcisi Frans Timmermans ile görüstü.

Kurum, Italya'nin Napoli kentinde "G20 Çevre Bakanlari ile Iklim ve Enerji Bakanlari Toplantisi"nin yapildigi tarihi Palazzo Reale Sarayi'nda Avrupa Birligi Komisyonu Kidemli Baskan Yardimcisi Timmermans bir araya geldi.

Yaklasik yarim saat süren ve verimli geçtigi belirtilen görüsmede, Türkiye ile AB arasindaki iliskilerin önemi vurgulandi.

Türkiye'nin iklim degisikligini siyaset üstü bir mesele olarak gördügünün altinin çizildigi görüsmede, iklim degisikligi ile mücadele noktasinda yürütülen projeler aktarildi.

AB ile yüksek düzeyli diyalogun kurulmasi ve is birliginin artirilmasinin önem arz ettigi kaydedilerek, AB Yesil Mutabakati çerçevesinde Türkiye'de gerekli düzenlemelerin sektörler bazinda yapildigina ve gerekli düzenlemelere çalisildigina dikkat çekildi.

Türkiye'nin Paris Anlasmasi'nin Ek-1 listesinden çikarilmasi noktasinda destek istendigi görüsmede, Türkiye ile AB'nin iklim degisikligi ile mücadele noktasinda ortak çaba göstermesi vurgusu yapildi.

Türkiye ile AB arasinda iklim degisikligi alaninda önem arz eden yüksek düzeyli diyalog için en kisa sürede kapsamli bir toplanti düzenleme konusunda mutabik kalindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile