Bakan Kurum, Beypazari'ndaki Yatirimlarin Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Bir buçuk yil içerisinde atacagimiz adimlarla, yapacagimiz çalismalarla 2023 hizmetlerimizi taçlandiracagimiz yeni bir zafer yili olacak' 'Hem medeniyetimizin izlerini tasiyan hem de dünyada 'Ben de varim' diyebilen sehirler kurmak için hep birlikte bu mücadeleyi veriyoruz'.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, "Bir buçuk yil içerisinde atacagimiz adimlarla, yapacagimiz çalismalarla 2023 hizmetlerimizi taçlandiracagimiz yeni bir zafer yili olacak." dedi.

Kurum, Ankara'nin Beypazari ilçesinde hayata geçirilen yatirimlar dolayisiyla Hanlarönü Meydani'nda düzenlenen toplu açilis törenine katildi.

Beypazari'na verdikleri sözleri yerine getirmenin sevincini yasadiklarini belirten Kurum, ilçenin marka degerine deger katacak tüm yatirimlar ve projelerin hayirli ugurlu olmasini diledi.

Kurum, ülkenin dört bir yaninda 81 sehri kalkindiracak çevre dostu projeleri ve çalismalari kararli bir sekilde yürüttüklerine deginerek, "Hem medeniyetimizin izlerini tasiyan hem de dünyada 'Ben de varim' diyebilen sehirler kurmak için hep birlikte bu mücadeleyi veriyoruz." diye konustu.

Beypazari'nda yatirimlara hiz kesmeden devam ettiklerine isaret eden Kurum, bugün Kurtulus Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik alanda yatirim degeri 33 milyon lira olan Beypazari Belediye binasi ile yatirim degeri 60 milyon lira olan Hidirliktepe Rekreasyon Alani'nin açilacagini kaydetti.

- "320 ögrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu yurdu açilacak"

Kurum, Gazipasa Mahallesi'nde yatirim degeri 8 milyon lira olan Hayvan Pazari Yerleskesi ve Mezbahanesi'nin açilacagini bildirerek, sunlari söyledi:

"Içerisinde dügün salonunun, ofis ve is yerlerinin oldugu 60 milyon liralik yatirimla tamamlanan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'ni açiyoruz. 320 ögrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu yurdumuzun açilisini gerçeklestiriyoruz. Içisleri Bakanligimizin yapmis oldugu Kaymakamlik Hükümet Konagi projemiz var. O da yine aslina uygun sekilde tamamlandi, bugün açilisini gerçeklestiriyoruz. Yapimi tamamlanan gençlik merkezimizin, yine 8 milyon lira yatirimla tamamladigimiz belediye atölye binamizin, 130 dönümlük alanda çiftçilerimizi tesvik etmek amaciyla kurdugumuz meyve bahçemizin, çiçek ve sebze seramizin, sokak güzellestirme ve cephe yenileme çalismalarimizin resmi açilislarini hep birlikte gerçeklestiriyoruz."

428 konut ve 12 dükkanin temellerinin de atilacagini duyuran Kurum, "TOKI Baskanligimizla yaptigimiz ve yatirim bedeli 135 milyon lira olan tüm konutlarimizi ve dükkanlarimizi sosyal donatilariyla beraber 2022 yilinin ekim ayinda tamamlayacagiz ve vatandaslarimiza teslim etmis olacagiz." bilgisini verdi.

- "720 milyon lira degerinde projelerin açilisi yapildi"

Kurum, 26 sanayi alaninda çalismalarin araliksiz devam ettigini ve bunlardan birinin de Kasim 2022'de tamamlanacak 104 dükkanin yer alacagi Beypazari Sanayi Sitesi oldugunu anlatarak, söyle devam etti:

"Birbirinden kiymetli yatirimlarimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Iste Beypazari'nda onlarca projenin, 720 milyon liralik projenin açilisini yaparken, milyarlarca liralik yatirimlarimizin temellerini atarken, bakiyorsunuz birileri de Ankara'yi durdurmanin, bu Gazi Baskent'i geriye götürmenin derdine düsmüs. Hani meshur bir siirimiz var ya 'Ankara'nin tasina bak, gözlerimin yasina bak.' Degerli kardeslerim, Ankara agliyor. Bunlar Ankara'yi 1994 öncesi gibi 'megaköy' yapmaya azimliler. Onlar Ankara'yi yeniden bozkira geri döndürmekte, geri götürmekte kararlilar, biz ise Ankara'yi büyüyen, gelisen ve 'yesil Ankara' yapmakta kararliyiz."

Baskent Millet Bahçesi'ni 20 günde 2 milyon kisinin ziyaret ettigini dile getiren Kurum, sunlari kaydetti:

"Insallah millet bahçelerimizle çevre yatirimlarimizla Ankara'yi Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetine, reklam, algi, çalgi, çengi belediyeciligine teslim etmeyecegiz. Ne güzel söylemis Hazreti Mevlana, 'Dert insani yollara düsürür.' Biz, milletimizin derdiyle hemdert olduk ve o dertlere deva bulmak için yollara düstük. Çünkü biz eser ehliyiz. Bizi, 'karanlik ajanslar tarafindan' üretilen tartismalarin içinde bulamazsiniz. Bizi, dedikodularin, iftiralarin, ithamlarin, karanlik senaryolarin pesine takilip gidenlerin arasinda bulamazsiniz."

- "84 milyon vatandasimizin her birinin gönlüne dokunacagiz"

Bakan Kurum, siyaseti makam ve mevkiler için degil, millete ve memlekete hizmet etmek için bir araç olarak gördüklerinin altini çizerek, söyle konustu:

"Insallah bir buçuk yil içerisinde atacagimiz adimlarla, yapacagimiz çalismalarla 2023 hizmetlerimizi taçlandiracagimiz yeni bir zafer yili olacak. Bu anlamda Cumhur Ittifaki'na çok büyük is düsüyor. Tehdit ediyorlar ya, 'Burayi yaptirmayiz, bunlari engelleriz.' Hiçbir sekilde rehavete kapilmadan, bu tehditlere aldirmadan gayretle çalismalarimizi sürdürecegiz. Mahalle mahalle, sokak sokak gezecegiz ve çalmadik hiçbir kapi, ulasilmadik hiçbir ev birakmayacagiz. 84 milyon vatandasimizin her birinin gönlüne dokunacagiz."

Törende, AK Parti Ankara Milletvekili Haci Turan, Il Baskani Hakan Han Özcan, Kaymakam Oktay Erdogan, Belediye Baskani Tuncer Kaplan da konusma yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile