Bakan Kurum'dan ABD Baskani Biden'in Iklim Özel Temsilcisi Kerry Ile Görüsmesine Iliskin Paylasim Açiklamasi

'Sayin Kerry ile görüsmemizde, iklim degisikligi ile mücadelemizi daha etkin kilabilmek ve iklim finansmanina erisebilmek adina BM Iklim Degisikligi Sözlesmesi'nin Ek1 listesinden çikarilma talebimizi yineledik ve hakli mücadelemize desteklerini bekledigimizi dile getirdik'.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Napoli'de düzenlenen G20 Çevre ile Iklim ve Bakanlari Toplantisinda, ABD Baskani Joe Biden'in Iklim Özel Temsilcisi John Kerry ile bir araya geldigi görüsmede, çevre ve iklim konularindaki çalismalari ele aldiklarini belirtti.

Bakan Kurum, Twitter hesabindan, Napoli'de düzenlenen "G20 Çevre ile Iklim ve Enerji Bakanlari Toplantisi"da, John Kerry ile dün yaptiklari ikili görüsmeye iliskin paylasimda bulundu.

Kurum, görüsmede, iklim degisikligi ile mücadele, Türkiye nezdinde Paris Anlasmasi, Mutabakat Zapti konulari ile çevre ve iklim konularindaki çalismalari ele aldiklarini animsatti.

Toplantida, iklim degisikligiyle mücadeledeki çalismalari aktardigini kaydeden Bakan Kurum, ayrica, iklim degisikliginde tarihi sorumlulugu yok denecek kadar az olmasina ragmen Türkiye'de bu konuda birçok ülkeden daha kararli adimlar atildigini ifade ettigini bildirdi. ???????Murat Kurum, sunlari kaydetti:

"Sayin Kerry ile görüsmemizde, iklim degisikligi ile mücadelemizi daha etkin kilabilmek ve iklim finansmanina erisebilmek adina BM Iklim Degisikligi Sözlesmesi'nin Ek-1 listesinden çikarilma talebimizi yineledik ve hakli mücadelemize desteklerini bekledigimizi dile getirdik. Bu kapsamda mutabakat metni müzakerelerinin tamamlanarak Glasgow'daki 26. Taraflar Konferansi öncesinde mutabakatin imzalanmasinin da bizim için Paris Anlasmasi sürecini hizlandiracak bir adim olacaginin altini çizdik."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile