Bakan Kurum'dan Türk Sinemasi Tadinda Bir Kisa Film Daha

Bakan Kurum'dan Türk Sinemasi Tadinda Bir Kisa Film Daha

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabindan paylastigi videolarla çevre ve çevre bilincine dikkat çekmeye devam ediyor. Daha önce paylastigi kisa film ile iklim degisikligine dikkat çekerek “Iyi bir dünyada yasamak, temiz hava solumak, temiz suya ulasmak herkesin hakki. Iklim degisikligi hepimizi degisime zorluyor. Bu mücadelede topyekûn, seferberlik anlayisiyla hareket etmek zorundayiz. Kaynaklarimiz sinirsiz degil” diyen Bakan Kurum, Sifir Atik Zirvesi ödül töreninin yapilacagi gün paylastigi ve kendisinin de rol aldigi "Baska Dünya Yok" isimli kisa filmde çevre kirliligi ve geri dönüsüme dikkat çekti.

Anadolu’nun küçük bir kasabasinda çekilen kisa filmde çevre müfettisligi yapan küçük Ayse, mahalleyi teftise çikar, o sirada mahallenin babacan esnafi mahallenin ekmegini pisiren Tahsin amca ile karsilasir. Esnaf minik Ayse’ye ne yaptigini sorar Ayse de onlara kendisinin bir çevre müfettisi oldugunu ve mahalleyi teftis ettigini, çevreyi kirleteni gördügünde ise 181 arayarak bilgi verdigini anlatir.

Daha sonra Tahsin amcaya sifir atik belgesi uzatan Ayse, kendisini mahallenin en çevre dostu esnafi ilan eder ve örnek davranisini gerekli mercilere bildirecegini söyler. Bunun üzerine esnaf gülüsmeye baslar. Ayse’nin uzaklasmasiyla birlikte diger esnaf Tahsin amca ile alay ederek "Dünyayi kurtardigini gören biri oldu sonunda Tahsin" der. Bir süre sonra sirenler ve eskort polisler esliginde makam araciyla mahalleye giren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, makam aracindan Ayse ile birlikte iner. Ayse Tahsin amcasini mahallenin en çevre dostu esnafi olarak Bakan Kurum’a takdim eder.

Videonun sonunda Tahsin amcaya tesekkür eden Bakan Kurum, çöpleri her gün ayristirip geri dönüsümde toplamasinin çok kiymetli oldugunu belirterek, "Sayenizde gençlerimize tertemiz bir dünya birakacak ayni zamanda da geri dönüsüm oranlarimizin arttirilmasiyla birlikte ülke ekonomisine katki saglayacagiz. Bu çerçevede sifir atik projemiz çok önemli bu dünyaya iyi bakmamiz lazim. Çünkü baska dünya yok" diye konusur. Mahalleli, küçük çevre müfettisi Ayse ile çevre dostu Tahsin amcayi alkis yagmuruna tutar.

Bakan Kurum, Sifir Atik Zirvesi ödül töreninin yapilacagi gün bu videoyu paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile