Bakan Kurum, Marmara Denizi'nden 13 Günde 4 Bin 929 Metreküp Müsilajin Temizlendigini Bildirdi

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Marmara Denizi'nden 13 günde 4 bin 929 metreküp müsilajin (deniz salyasi) temizlendigini belirtti.

Kurum, Twitter hesabindan, Marmara Denizi'ndeki müsilaj temizligi çalismalarina iliskin açiklama yapti.

Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Plani çerçevesindeki çalismalari, hiz kesmeden sürdürdüklerini vurgulayan Kurum, "Müsilaj seferberligimizin 13'üncü gününde 383 metreküp ile toplam 4 bin 929 metreküp müsilaji toplayarak, düzenli depolama sahalarina gönderdik." ifadesini kullandi.

Bakan Kurum, 20 Haziran itibariyla Istanbul'da 1771 metreküp, Kocaeli'de 366 metreküp, Bursa'da 133 metreküp, Tekirdag'da 153 metreküp, Balikesir'de 526 metreküp, Çanakkale'de 428 metreküp, Yalova'da 1552 metreküp müsilajin, 293 bölgedeki çalismalarla Marmara Denizi'nden temizlendigini aktardi.

Çalismalarin 13'üncü gününde, toplam 4 bin 980 denetimin yapildigini dile getiren Kurum, sunlari kaydetti:

"Mevzuata aykiri davranan isletmelere kapatma dahil her türlü cezai islem uygulayacak, isletme ve gemilerin denizimizi kirletmelerine kesinlikle müsaade etmeyecegiz. 'Marmara hepimizin' düsturuyla sahada her gün daha çok çalisarak, denizimizi temizliyoruz. Tek kapali denizimiz, ülkemizin göz bebegi Marmara Denizi'mizi eski maviligine hep birlikte kavusturacagiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile