Bakan Kurum, Sehitkamil Vadi Park'i Yerinde Inceledi

Bakan Kurum, Sehitkamil Vadi Park'i Yerinde Inceledi

Sehitkamil Belediyesi tarafindan 91 bin metrekare alan üzerine yaptirilan Sehitkamil Vadi Park’i yerinde inceleyen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “Gerçekten açik hava müzesi havasi var. 91 bin metrekarelik alanda, yesil yürüyüs yolundan tutun biyolojik göletiyle bir doga harikasi olmus. 7’den 70’e, çocugu, genci, yaslisi olmak üzere tüm insanlarimiz, buradan en iyi sekilde faydalaniyorlar. Gaziantep halkina böylesine güzel bir parki kazandirdigi için Sehitkamil Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum” dedi.



Belirli toplantilara katilmak, yapimi tamamlanan ve devam eden projeleri yerinde görmek için Gaziantep’i ziyaret eden Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, yapimi kisa zaman önce tamamlanarak halkin kullanimina açilan Sehitkamil Vadi Park’i gezerek inceledi. Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehitkamil Vadi Park ile ilgili Bakan Murat Kurum’a bilgi verdi.

Baskan Ridvan Fadiloglu, Ibrahimli Mahallesi sinirlari içerisine toplam 91 bin metrekare alan üzerine insa edilen Sehitkamil Vadi Park içerisinde parkin iki bölümünü birbirine baglayan 300 metre uzunlugunda yesil bir köprü oldugu bilgisini verdi. Baskan Fadiloglu, park içerisinde 2 bin 400 metrekare biyolojik gölet, 3 kilometre yürüyüs parkuru, yaklasik 2 kilometre bisiklet yolu, yoga alani, yaslilar için 800 metrekare büyüklügünde fitness ve refleksoloji alani, 2 adet 570 metrekare büyüklügünde fitness alani, 1 adet skate park, 2 adet futbol sahasi ve basket sahasi, farkli yas gruplarina göre toplam 4 bin 360 metrekare çocuk oyun parklari, kum havuzu ve güvenlik kulübesi bulundugunu kaydetti.

Fadiloglu, parka ait toplam 270 araçlik otopark alani bulundugu bilgisini paylasti.

“Gerçekten açik hava müzesi havasi var”

Yaptigi incelemelerin ardindan degerlendirmede bulunan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “Öncelikle Gaziantep halkina böylesine güzel bir parki kazandirdigi için Sehitkamil Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum. Tabii bugün, Gaziantep’imizde dolu dolu bir gün geçirdik. Yesil alanlarimizi inceledik, yeni yesil alanlarla ilgili projelerimizi istisare ettik. Sosyal konutlar, kentsel dönüsümlerle ilgili hem Sehitkamil Belediyemizin hem Sahinbey Belediyemizin hem de Büyüksehir Belediyemizin yaptigi projeleri yerinde gördük. Su anda Sehitkamil Belediyemizin yapmis oldugu Sehitkamil Vadi Parkimizi geziyoruz. Aslinda burasi artik bir botanik park haline gelmis. 91 bin metrekarelik alanda, yesil yürüyüs yolundan tutun biyolojik göletiyle bir doga harikasi olmus. 7’den 70’e, çocugu, genci, yaslisi olmak üzere tüm insanlarimiz, tüm vatandaslarimiz buradan en iyi sekilde faydalaniyorlar. Biz de onlarla görüstük, sohbet etme imkani bulduk. Hepsi de gerçekten çok mutlular. Bir sehirde yapilmasi gereken de aslinda budur. Belediye Baskaninin yapmasi gereken de budur. Bizler de bunun mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Yine alansal baktigimizda bu parkimiz gerçekten yasayan bir park. 15-20 yillik çinar agaçlari, ihlamur agaçlari, manolyalar ile gerçekten yasayan bir park halinde. Parkin her noktasinda çesit çesit bitkileri görebiliyoruz. Gerçekten açik hava müzesi havasi var. Içerisinde çocuklarimiz hem dogayi ögreniyor hem bitkileri taniyor hem de agaç sevgisini, doga sevgisini burada asiliyoruz. Buradaki degisik yas gruplarina göre alanlarda vakit geçiriyorlar. Bu tür projelerin sayisini insallah artiracagiz. Burada Sehitkamil Belediyemiz hemen hemen tüm yatirimi ve imalati da belediyenin kendi imkanlariyla yapti. Yürüyüs yolundan tutun, ahsap bariyerine kadar, biyolojik göletine kadar belediye uhdesinde planlanmis ve imalatlari yapilmis bir proje. Bu anlamda da kiymetli Baskanimiza bir kez daha tesekkür ediyorum. Insanlarimiz mutlu, bizler de bu mutlulugu görüyoruz ve sahit oluyoruz. Insallah bu tür parklarin sayisini arttiracagiz. Gaziantep’i, Sehitkamil’i, tüm ilçelerini yükselen sehir anlayisiyla insanimizin ve çevremizin oldugu sehircilik modelini dalga dalga yayacagiz. Bir taraftan yeni yerlesim alanlarindaki sosyal donatilari yapacagiz, diger taraftan vatandaslarimizin riskli oldugu binalardaki dönüsümü yapacagiz. Göllüce ve Karsiyaka Mahallelerimizde de önemli bir kentsel dönüsüm süreci yürütülüyor. Burada da vatandaslarimizin ihtiyaç duydugu sosyal donati alanlarini, okul alanlarini yapacagiz. Insallah el birligi içerisinde Gaziantep’imizi ben de bir hemserisi olarak kalkindirmaya ve destek olmaya devam edecegiz” diye konustu.



Programa Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Idare Amiri Ali Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, M. Sait Kirazoglu, Müslüm Yüksel, Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Nizip Belediye Baskani Mehmet Sari, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Oguzeli Belediye Baskani Sait Kiliç, AK Parti Gaziantep Il Baskani Eyup Özkeçeci, AK Parti Sehitkamil Ilçe Kadin Kollari Baskani Hülya Kiliç, AK Parti Sehitkamil Ilçe Gençlik Kollari Baskani Mustafa Durmus katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile