Bakan Kurum Yangindan Zarar Gören Konutlarin Sayisini Açikladi

Bakan Kurum Yangindan Zarar Gören Konutlarin Sayisini Açikladi

Hatay’da açiklama yapan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Izmir’de yanginlardan etkilenen 43 bina, 45 bagimsiz bölümün agir yikik veya orta hasarli oldugunun ve Manisa’da 36 binada 52 bagimsiz bölümün agir yikik, acil yikilacak bina olarak tespitlerinin yapildigini söyledi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, çesitli incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Kurum, programina Iskenderun ilçesi Cebike Mahallesi’nde bulunan TOKI santiyesinde incelemelerde bulunarak basladi.

Bakan Kurum, TOKI santiyesindeki incelemelerinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, yangindan etkilenen bölgelerde yürütülen zarar tespit çalismalari hakkinda bilgi vererek, “Izmir’imizin Karsiyaka ilçesinde rüzgarin da etkisiyle yangin yerlesim yerlerine ve sanayi bölgelerine siçradi. 5 ayri hasar tespit ekibimiz, bakan yardimcimiz yangindan etkilenen tüm illerde Tarim ve Orman Bakanligimizin koordinesinde ekiplerimiz de yangindan etkilenen tüm bölgelerde sogutma islemlerinin baslamasini müteakip hasar tespit çalismalarini yürütmektedir. Yaptigimiz ilk çalismalar neticesinde Izmir’de 52 bina 97 bagimsiz bölümün incelemelerini yaptik. Bunlardan 43 bina, 45 bagimsiz bölümün yangindan etkilendigini agir yikik veya orta hasarli oldugunun tespitini yapmis olduk. An itibariyla yangin Tarim ve Orman Bakanimizin da açikladigi gibi kontrol altina alindi. Sogutma çalismalari devam ediyor. Tire ve dün gece baslayan Urla yangininda da sogutma çalismalarinin bitmesiyle hasar tespit çalismalarini ekiplerimiz orada da yürütecektir. Bununla beraber Manisa’mizin Gördes ilçesine bagli Boyali Mahallemizde çikan orman yangini sebebiyle Boyali ve Karayakup köylerimiz de yangindan etkilendi. Sogutma çalismalarimizin bittigi alanlarda hasar tespit çalismalarini ekiplerimiz yürütüyorlar. 3 ekibimizi bölgeye sevk ettik. Suanda 46 binamizda 66 bagimsiz bölümde incelmelerimizi yaptik. 36 bina 52 bagimsiz bölümünde etkilendigini agir yikik, acil yikilacak bina olarak tespitlerini yapmis olduk. Vatandaslarimiz müsterih olsun. Biz Cumhurbaskanimizin liderliginde her depremde, selde, yanginda milletimizi bir an olsun bile yalniz birakmadik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile