Bakan Mahinur Özdemir Göktas Açiklamasi 'Çalismalarimizda En Önemli Amacimiz Toplumun Tüm Kesimlerine Ulasabilmek'

Bakan Mahinur Özdemir Göktas Açiklamasi 'Çalismalarimizda En Önemli Amacimiz Toplumun Tüm Kesimlerine Ulasabilmek'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, yürüttükleri çalismalarda en önemli amaçlarinin toplumun tüm kesimlerine ulasabilmek oldugunu söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, çesitli ziyaretlerde bulunmak üzere Konya’ya geldi. Bakan Göktas ilk olarak Konya Valisi Vahdettin Özkan’i ziyaret etti. Ziyaretin ardindan açiklamalarda bulunan Bakan Göktas, yürüttükleri çalismalarda en önemli amaçlarinin toplumun tüm kesimlerine ulasabilmek ve vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilayabilmek oldugunu belirterek, "Bu çerçevede bakanlik olarak, hizmet alanimiza giren her konuda toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir anlayisla hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu amaç dogrultusunda, Konya’da vatandaslarimiza dokunan pek çok yenilige imza attik. Su an Konya’da, 12 Sosyal Hizmet Merkezimizle hemsehrilerimize hizmet sunuyoruz. ASDEP görevlilerimizle ihtiyaçlari yerinde tespit ederek hizmetlerimizi vatandaslarimiza ulastiriyoruz. Böylece, politikalarimizin güçlü bir uygulamasi olan Aile Sosyal Destek Programimiz ile Konya’da 156 bin hanemize ulastik. Finansal Okuryazarlik ve Kadinlarin Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri ile 26 bin kadina destek olduk. Ev tipi bakim modeliyle hizmet verdigimiz Konya’daki 17 çocuk evinde, 0–18 yas arasi 87 çocugumuza devletin sefkat semsiyesi altinda koruma ve bakim hizmeti sunuyoruz. Bugün Sosyal ve Ekonomik Destek Programiyla aile bütünlügünü koruyarak bin 414 çocugumuzun saglikli gelisimine katki sunuyoruz. Sehrimizde bulunan 32 Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfimiz araciligiyla sosyal devlet olmanin geregini yerine getiriyor, ihtiyaç sahiplerine yardim eli uzatmaya devam ediyoruz. Engelli ve yaslilarimizin toplumsal hayata etkin katilimini çok önemsiyoruz. Bu çerçevede Konya’da, 3 bakim ve rehabilitasyon merkezimizde 238 engelli ve yasli kardesimize hizmet veriyoruz. Yaslilarimizin hayata aktif katilimlari için özel politikalar yürütüyoruz" dedi.



"Ülkemizde genç nüfusun artmasi için özel çalismalar yürütüyoruz"

Bakan Mahinur Özdemir Göktas, yapilan arastirmada Türkiye’nin yasli nüfusunun son 5 yilda yüzde 21,4 oraninda arttiginin ortaya çiktigini hatirlatarak, "Ancak Konya dogurganlik orani ile Türkiye ortalamasinin üzerinde olan illerimizden birisi. Ülkemizde genç nüfusun artmasi, dogurganlik oranlarinin yükselmesi için özel çalismalar yürütüyoruz. Bunun yani sira, engelli vatandaslarin aile bütünlüklerini muhafaza edecek sekilde bakimlarinin evde yapilmasini önceliyoruz. Bu hizmetimiz dogrultusunda Konya’da Evde Bakim Yardimindan bugün 13 bin 438 hemsehrimiz faydalaniyor. Engelli vatandaslarimizin hayata aktif katilimlarini saglamak için is birlikleri yapiyor, bu alanda her türlü girisime ve projeye destek oluyoruz. Türkiye’nin dört bir yaninda kuruluslarimizla engelli vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilamak için gayret ediyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri Konya Selçuklu’da bulunan SOBE Vakfi’dir. Biz Bakanlik olarak, engelli, yasli, kadin, çocuklarimiza her konuda destek olmaya devam edecegiz. Konya için, ülkemiz için, vatandasimizin refahi ve huzuru için çalismalarimizi sürdürecegiz. Bu kapsamda da Bakanlik olarak, Konya’da baslattigimiz yatirimlarimiz tüm hiziyla sürüyor. Biri Meram digeri de Seydisehir’de olmak üzere çalismalari devam eden 2 huzurevi yasli bakim ve rehabilitasyon merkezimizi de en kisa sürede vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz" seklinde konustu.

Açiklamalarinin ardindan Valilik’ten ayrilarak AK Parti Konya Il Baskanligini ve Konya Büyüksehir Belediyesini ziyaret eden Bakan Göktas, AK Parti Il Baskani Hasan Angi ve Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ile görüstü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile