Bakan Nebati Müjdeleri Siraladi

Bakan Nebati Müjdeleri Siraladi

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Sanliurfa AK Parti Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisinda ekonomiye dair müjdeler verdi.



Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Sanliurfa AK Parti Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisinda konustu.

Salondaki kalabaligin sloganlari arasinda kürsüye çikan Nebati, konusmasina duygusal cümlelerle basladi.

Kardesçe yasanan bu topraklarda birilerinin çikip insanlarin huzurunu bozmaya çalistigini söyleyen Bakan Nebati, “Bugün burada Anadolu cografyasinin ekonomisine, kültürüne, turizmine, sanatina, mutfagina katkisi en fazla olan, naçizane, benim de parçasi oldugum bu güzel ilimizde, Sanliurfa’da bulunmaktan dolayi mutluluk duyuyorum. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Vekil olarak geldik, genel baskan yardimcisi olarak geldik, simdi de Hazine ve Maliye Bakani olarak emirlerinize Cumhurbaskanimizin onayiyla geldik. Rabbimize ne kadar hamd etsek azdir. Bin yillardir bu topraklarda bir elin parmaklari gibi kardesçe yasadik. Gökkusaginin renkleri gibi capcanli ve bir arada nice günesli günleri selamladik. Tahtlarda yattik yazin, yildizlari izledik. Siirler yazdik. Ay batarken, tam ay olurken, yarim ay olurken ne ask siirler, ne güzel duygularla gökyüzünü izledik Urfa’nin sicak yaz gecelerinde Ah o güzel Anadolu diye dizelerimizi yazdik. Urfa’nin bagrindan güzel sesliler, güzel yazarlar, güzel sairler çikti bu sayede ancak birileri geldi, huzurumuzu bozmaya çalisti. Bizi kendi halimize birakmadilar. Kadim kültürümüzden, inancimizdan gelen bir arada yasama tecrübemize müdahale ettiler ama direndik, ölümüne direndik” ifadelerini kullandi.

MÜJDELERI SIRALADI

Ekonomik alanda birçok müjde veren Bakan Nebati, “Elektrik tamam insallah. Sulamayi hizli bir sekilde çözüyoruz. KDV istisnasi, yatirim yari tahsisi, vergi indirimi, stopajlar devam ediyor ve Urfa büyümeye, insallah yoluna çikan bütün engelleri yikarak devam ediyor. Sehir hastanesinin yüzde 9’u tamamlanmis, seneye insallah seçimlere gelmeden sehir hastanemizi açmis olacagiz ve bin 700 yatakli bir hastane olarak Türkiye ve Urfa’ya önemli bir katki saglamis olacak. Salgin geçti, maske takmiyoruz ama bu sehir ne üretiyor, Türkovac asisini Urfa üretiyor. Diger asilarla Türkiye’nin önde giden sehirlerinden birisi olacak. Oteller yapiliyor, turizm gelisiyor. Bu sehir ilçeleriyle büyüyor ve yolu devam edecek. Nasil ki Urfa tarihin bilinen ilk yerlesim alanlarindan simdi gidin magaralarina bakin, müzemize bakin, o kadar güzel ki tarihin sifir noktasi Göbeklitepe. Daha yeni yeni Göbeklitepe’ler çikacak insallah. Neler neler çikacak. Insallah Güneydogu turizmin merkezi olacak, kültür merkezi olacak. 830 bin hektarin sulamasini 2 yilda tamamliyoruz. Bugün 90 milyar liralik projeleri açiklayacagiz. Sadece Sanliurfa’da bin megavatlik bir günes enerjisi sistemi kurdugumuzda elektrik sorununu 1 ya da 2 yil içinde çözmüs olacagiz. Sadece elektrigi üretmeyeceksiniz, bir de satacaksiniz. Çiftçiler artik ögrenecek. Sadece bugday satip para kazanmak yok. Arda kalan elektrigi de satacagiz. Bundan sonra biz tahsilatçi olacagiz insallah. Hazine destekli sifir faizli kredi üst limitini yükselttik. Geleneksel hayvansal üretim ve geleneksel bitkisel üretim konularinda sifir faizli kredilerin üst limitini 2 katina çikarttik. Bütün kredi konularinda üst limitleri arttirarak üreticilerin finansman ihtiyacini karsiliyoruz” diye konustu.

(Ahmet Kolsuz - Bekir Seyhanli / IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile