Bakan Nebati'nin, Is Dünyasi Temsilcileriyle Bulustugu Toplanti

Istanbul Ticaret Odasi Baskani Sekib Avdagiç: 'Sayin Bakanimizin üretime dayanan yeni politika eksenini benimsiyoruz. Is dünyasi olarak da hedefimiz yüksek ihracat, yüksek istihdam, düsük cari açik'

Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, "Hazine ve Maliye Bakanimiz Sayin Nureddin Nebati ile bulusmamizda ITO’nun görüslerini ifade ettik. 2022'nin, ihracattan güç bulacagimiz, üretim ve istihdami önceledigimiz ve sifir cari açik hedefini yakalayacagimiz bir yil olmasi için çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Bakan Nebati’nin is dünyasi temsilcileriyle Istanbul'da bir araya gelmesinin ardindan sosyal medya hesabindan açiklama yapan Avdagiç, Türkiye’nin artik cari fazlayi hedef alan yeni bir yolda yürüdügünü belirtti.

Avdagiç, "Sayin Bakanimizin üretime dayanan yeni politika eksenini benimsiyoruz. Is dünyasi olarak da hedefimiz yüksek ihracat, yüksek istihdam, düsük cari açik. Bu süreçte dünyada oldugu gibi enflasyonla mücadelemiz sürecek. Eski gücüne kavusacak hizmet ve turizm gelirleri, ihracat artisi ve cazip yatirim ikliminin etkisiyle temel göstergeler ekonomik gücümüzü yansitan bir seviyeye ulasacagiz. Türkiye ekonomisine ve Türk is dünyasina güveniyoruz." degerlendirmesini yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile