Bakan Özer Açiklamasi 'Ünye-Akkus-Niksar Yolu Ekonomi Çarki Için Akdeniz'i Karadeniz'e Baglayan Bir Yoldur'

Bakan Özer Açiklamasi 'Ünye-Akkus-Niksar Yolu Ekonomi Çarki Için Akdeniz'i Karadeniz'e Baglayan Bir Yoldur'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "Ünye-Akkus-Niksar yolu ekonomi çarki için Akdeniz’i Karadeniz’e baglayan çok önemli bir yoldur" dedi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ordu’nun Ünye ilçesinde çalismalarina devam edilen Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Özer, Ünye Organize Sanayi Bölgesi(OSB) içerisinde kurulacak olan Ünye OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alaniyla ilgili konusarak, OSB içerisinde bulunan sanayicilerin ihtiyaç duymus oldugu insan kaynaginin yetistirilecegini ifade etti.

Özer ayrica Ünye-Akkus-Niksar yolunun temelinin atilmasinin Karadeniz ve Akdeniz’i baglayan güçlü bir ekonominin saglanacagini söyleyerek, Ünye’nin kalkinmasinda önemli bir rol oynadigini ifade etti.



“Ünye’ye OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulacak”

Özer, “Ordu’muzun egitimden, sagliga, ulasimdan, alt yapiya kadar tüm alanlarda güçlü olmasiyla ilgili milletvekillerimiz, belediye baskanlarimiz ve teskilatlarimizla beraber büyük bir çalisma yürütüyoruz. Ünye’de bunlardan egitim olarak, kültür merkezi ve diger çevreyle ilgili projeler anlaminda çok önemli açilimlar kazandi. Bu gördügümüz alanda Ünye’nin kirk yillik hasretle bekledigi bir özlemi olan OSB ile ilgili kurulacak alanda çalismalar yolunda devam ediyor. Artik fabrikalarimiz kurulmaya baslandi. Kisa sürede içerisinde Ünye’nin limani ve kisa sürede ekonomik kalkinmasiyla alakali çok önemli bir dönemece girmesini firsat penceresi olarak görüyoruz. Biz de Milli Egitim Bakanligi olarak Ünye OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile buradaki sanayicilerimizin ihtiyaç duymus oldugu insan kaynagini burada yetistirmis olacagiz” diye konustu.



“Ünye-Akkus-Niksar yolu Akdeniz’in Karadeniz’e baglanacagi çok güçlü bir ekonomik katkisi olacak yoldur”

Ünye-Akkus-Niksar yolunun Ünye için önemli bir rol oynayacagini ifade eden Bakan Özer, “Yine daha önce temelini atmis oldugumuz Ünye-Akkus-Niksar karayolu, Ünye’nin sadece liman anlaminda degil, ilçenin tamaminda büyük bir dönüsümü de tetikleyecek. Çünkü o yol sadece Tokat ve havzasinin Karadeniz’e baglandigi bir yol degil, Akdeniz’in Karadeniz’e baglanacagi çok güçlü bir ekonomik katkisi olacak yoldur. Bizler de bu süreçte Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, Türkiye Yüzyili hedefi olarak yol çiktigimiz merkezinde hizmet olan Ordu’muzda tüm paydaslarimizla beraber güzel hizmetler anlaminda çok kritik bir esigin içerisindeyiz. Insallah bu süreçlerde hizli bir sekilde mesafe alacagiz ve 14 Mayis’a birakmadan Ordu için sözlerimizi yerine getirmenin mutlulugu içerisindeyiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile