Bakan Özer, Hollanda Mesleki Egitim Kurulu Baskani Tekin Ile Görüstü

Bakan Özer, Hollanda Mesleki Egitim Kurulu Baskani Tekin Ile Görüstü

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Hollanda Mesleki Egitim Kurulu (MBO Raad) Baskani Adnan Tekin ile bir araya geldi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Bakan Özer, Hollanda’daki temaslarini sürdürüyor. Bakan Özer, Hollanda Mesleki Egitim Kurulu (MBO Raad) Baskani Adnan Tekin ile bir araya geldi. Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Saban Disli’nin de yer aldigi görüsmede, Türkiye ve Hollanda is birliginde tarim sektörü temsilcileri ile egitim kurumlarinin bir arada bulunacagi bir AR-GE merkezinin kurulmasi ele alindi. Bakan Özer yaptigi açiklamada, Türkiye’deki mesleki egitimde paradigma degisikligi ile beraber sektör ve ögrencileri bulusturduklarini belirterek, bu konuda sürekli yeni çalismalar yaptiklarini söyledi.

Mesleki egitimde dünyadaki birçok ülkeden övgü aldiklarini animsatan Bakan Özer, "Türkiye’nin egitimde daha da iyi bir konuma gelmesi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Tarim alaninda açacagimiz AR-GE merkeziyle de yeni bir atilim gerçeklestirecegiz" diye konustu.

MBO Raad Baskani Tekin ise mesleki egitim konusunda Milli Egitim Bakanliginin son dönemde attigi adimlarla oldukça önemli bir mesafe kaydettigini söyledi.

Türkiye’nin egitimdeki ilerlemelerini yakindan takip ettiklerini belirten Tekin, tarim liseleri konusundaki atilimlari destekleyeceklerini ifade etti.



Bakan Yardimcisi Sensoy, Wageningen Üniversitesi Yönetim Kurulu Baskani Heimovaara ile görüstü

Hollanda temaslarinda Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e eslik eden Bakan Yardimcisi Sadri Sensoy, Wageningen Üniversitesi ve Arastirma Merkezi Yönetim Kurulu Baskani Sjoukje Heimovaara ile bir araya geldi. Görüsmede Sensoy’a Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürü Nazan Sener, Avrupa Birligi (AB) ve Dis Iliskiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Lahey Egitim Müsaviri Miyase Kaya, Amsterdam Egitim Atasesi Anil Yilmaz da eslik etti. Sensoy, Hollanda’nin mesleki egitime yaklasimini, tarim ve hayvancilik alanindaki basarili çalismalarini yerinde görmek amaciyla gerçeklestirdikleri ziyaret çerçevesinde Wageningen Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duydugunu belirterek, Milli Egitim Bakanliginin son yillarda mesleki egitimde niteligi artirmak için birçok iyilestirme gerçeklestirdigini ifade etti.

Yapilan en önemli atilimin is gücü piyasasi ile mesleki egitim arasindaki iliskilerin güçlendirilmesi oldugunu kaydeden Sensoy, piyasanin öncü kurumlari ile is birlikleri gerçeklestirildiginin altini çizdi.

"Kisa bir sürede AR-GE merkezlerimizin sayisi 55’e yükselmistir"

Ögrencilerin uygulama becerilerinin gelistirilmesine de özel önem verdiklerini vurgulayan Sensoy, "Bir yandan mesleki egitim kurumlarimizin altyapilarini güçlendirirken, diger yandan ögrencilerimizin gerçek is ortamlarinda uygulama becerisi kazanmalarini sagliyoruz. Açilan AR-GE merkezleri yenilikçi üretimlere odaklanirken, diger egitim kurumlarimiza da örnek teskil etmektedir. Yaklasik bir yil gibi kisa bir sürede AR-GE merkezlerimizin sayisi 55’e yükselmistir" dedi.

Mesleki egitim kurumlarinin fikri mülkiyet basvurusu ve tescilinde rekor düzeye ulastiginin altini çizen Sensoy, ürünlerin ihraç edilmeye ve ticari hale gelmeye basladigini da belirtti.

Tarim ve hayvancilik alanindaki mesleki egitime iliskin de bilgiler paylasan Sensoy, Türkiye’de tarim ve iliskili alanlarda 146 okulda, 9 bin 309 ögrenci ve 264 ögretmenle egitim ögretime devam edildigini söyledi.

Sensoy, mesleki egitimde son yillarda gerçeklestirilen dönüsümün tarim alaninda da artarak devam etmesi için tarim alani ögrencilerine burs saglanmasi, ögretmen egitimlerinin yogunlastirilmasi, AR-GE çalismalarinin artirilmasi gibi alanlarda önemli adimlar atilacagini kaydetti.

Sensoy ve heyetini agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Heimovaara ise Türkiye’nin mesleki egitimde olusturdugu dönüsümü ve bu alana yapilan yatirimlari çok etkileyici buldugunu ifade ederek, yapilacak her türlü is birligine açik olduklarini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile