Bakan Özhaseki Açiklamasi '9 Noktadan Numune Aliniyor, Su Ana Kadar Herhangi Bir Zehirli Atiga Rastlanmadi'

Bakan Özhaseki Açiklamasi '9 Noktadan Numune Aliniyor, Su Ana Kadar Herhangi Bir Zehirli Atiga Rastlanmadi'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Iliç maden sahasindaki çalismalari yerinde inceledi. Bakan Özhaseki, “9 noktadan numune aliniyor, su ana kadar herhangi bir zehirli atiga rastlanmadi” dedi.

Bakan Özhaseki, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan ve Bakanlik bürokratlariyla birlikte Erzincan’in Iliç ilçesindeki maden kazasinda toprak kaymasinin yasandigi sahaya gelerek incelemelerde bulundu. Maden kazasi sonrasinda akan malzemenin Firat Nehri’ne ulasmasinin engellenmesi amaciyla Sabirli Deresi’nde sedde yapilan alani inceleyen Bakan Özhaseki, burada yürütülen çalismalar hakkinda yetkililerden bilgi aldi. Bakan Özhaseki, yagmur ve benzeri nedenlerle olusabilecek akis sularini toplamak için sizdirmazligi saglanan yüzey suyu toplama havuz alaninda da incelemeler yapti.

“Çalismalarimizi bu titizlikle devam ettirecegiz”

Bakanlik teknik ekibinin sahada numuneler aldigi bölgeleri de yerinde inceleyen Bakan Mehmet Özhaseki, “Her gün 9 noktadan numune aliniyor. Sonra bunu gerek kendi mobil cihazimizla, gerekse 3 ayri disaridaki yetkin laboratuvarlarda inceletiyoruz. Su ana kadar çok sükür tehlike olusturacak zehirli bir atiga rastlanmadi. Bundan sonra da çalismalarimizi bu titizlikle devam ettirecegiz. Ilgili tüm birimlerimiz, uzman ekiplerimiz ve bilim insanlarimizla birlikte çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz. Herhangi bir tehlikenin olusmamasi için elimizden ne geliyorsa onu yapacagiz” diye konustu.

Bakan Özhaseki, ayrica toprak kaymasinda akan malzemenin geçici olarak depolandigi alanla ilgili de yetkililerden bilgi aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile