Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Adiyaman'i Hizla Ayaga Kaldiracagiz'

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Adiyaman'i Hizla Ayaga Kaldiracagiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen bölgelerde, afet konutlari ve köy evlerinin yani sira sehirlerin silüetini güzellestirecek, ticari hayati canlandiracak, sehirleri eski güzelligine kavusturacak meydanlari da insa etmeye devam ettiklerini belirtti. Bakan Özhaseki, “Adiyaman’da, sehir merkezine yapacagimiz konut ve is yerlerini sosyal donati alanlariyla birlikte tamamlayarak sehrimizi hizla ayaga kaldiracagiz” dedi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, 6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen sehirleri ayaga kaldirmak için çalismalarini sürdürüyor. Deprem bölgesinde rezerv alanda ve yerinde dönüsüm sahasinda konut insasina devam eden Bakanlik, depremlerde zarar gören sehirlerin merkezlerinin ve kent meydaninin yapimina da basladi.

Bu kapsamda Adiyaman sehir merkezinin insa çalismalari hizla sürüyor.

“Sehir merkezlerimizi eski canliligina kavusturacagiz”

Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, 6 Subat depremlerinde yikima ugrayan sehir merkezlerini eski canliligina kavusturacaklarini söyledi.

Bakan Özhaseki, “Depremden etkilenen sehirlerimizde, afet konutlari ve köy evlerinin yani sira; sehirlerimizin silüetini güzellestirecek, ticari hayati canlandiracak, sehirlerimizi eski güzelligine kavusturacak meydanlari da insa ve ihya etmeye devam ediyoruz. Adiyaman’da, sehir merkezine yapacagimiz konut ve is yerlerini sosyal donati alanlariyla birlikte tamamlayarak sehrimizi hizla ayaga kaldiracagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile