Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Bugün Çekilecek Kuradan 76 Bin Konutumuzu Türkiye Genelinde Dagitmis Olacagiz'

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Bugün Çekilecek Kuradan 76 Bin Konutumuzu Türkiye Genelinde Dagitmis Olacagiz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dagitiminin gerçeklestirilecegini söyledi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katilmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Özhaseki’nin ilk programi Antakya ilçesi Akasya Mahallesi’nde 5 bin 807 bagimsiz birimin temel atma töreni oldu. Bakan Özhaseki, rezerv alan içerisinde bulunan 500 Konutlar bölgesinde bulunan temel atma töreninde yaptigi konusmada Hatay’da ve depremin vurdugu 11 sehirde yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verdi.

“Depremden bu yana tam 224 milyar TL’lik Hatay’da yatirimimiz var”

Depremden bu yana Hatay’a; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan 224 milyar TL’lik yatirim yapildigini ifade eden Bakan Özhaseki, “Hatay’i önemsedigimiz için bizim buraya Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi olarak çok büyük yatirimlarimiz var. Geçmiste depreme kadar 74 milyar TL’lik yatirim yaptik ama depremden sonra su anda tam 224 milyar TL’lik Hatay’da yatirimimiz var. Bundan sonra devam edecek, yaralar sarilincaya kadar. Bütün hak sahibi kardeslerimiz; ‘evet hakkimizi aldik, sizden Allah razi olsun’ deyinceye kadar buralardayiz. Sonuna kadar da hizmet etmeye devam edecegiz. Hatay’i ayaga kaldirmak için hiçbir fedakarliktan kaçinmayacagiz. Kabinemizde en önemli gündem maddesi emin olun deprem bölgeleri ve Hatay” dedi.



“Bugün çekilecek kuradan da 76 bin konutumuzu Türkiye genelinde dagitmis olacagiz”

Bugün depremin vurdugu 11 sehirde gerçeklestirilecek kura töreniyle 76 bin konutun hak sahibinin belirlenecegini belirten Bakan Özhaseki, “O günden beri 1 saniye bile bos durmadik, su anda 307 bin tane konutumuzun insaati yoluna girdi. Basladi, devam ediyor ve bitmek üzere. Bugün çekilecek kuradan da 76 bin konutumuzu Türkiye genelinde dagitmis olacagiz. Ondan sonra derhal 10 bin, 15 bin konutu da vermeye devam edecegiz. Bir taraftan yerinde dönüsüm projeleri açikladik, binlerce vatandasimiz müracaat etti. Kendi evini yapiyor, biz de para vererek destekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Hatay’da 144 bin 611 bagimsiz birimde insaatin devam ettigini belirten Bakan Özhaseki, “Bazi sehirlerimizin merkezlerine basladik, istiyoruz ki merkezlerde insaati düzgün yapalim. O yörenin kendine has özel mimari tarziyla yapalim, o özgün mimari de bundan devam etsin. Kötü bir sekilde gelismesin istiyorum, su an Hatay’da 144 bin 611 tane bizim insaatimiz devam ediyor. Eksik kalirsak yine yapacagiz, kimsenin endisesi olmasin. Bugün zaten 3 bin 614 konutumuzu da teslim edecegiz Hatay’da” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile