Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Depremden Bu Zamana Kadar 76 Bin Kadar Konutu Teslim Ettik'

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Depremden Bu Zamana Kadar 76 Bin Kadar Konutu Teslim Ettik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, deprem sonrasi 76 bin konutun teslim edildigini belirterek, "Önümüzdeki aydan itibaren her ay 10 bin, 15 bin ve 20 bin civarinda bitirebildigimiz evlerin kuralarini çekip, onlari da hak sahiplerine teslim edecegiz. Bu yilsonunda 200 bini bulmus olacagiz" dedi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, çesitli temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi. Ilk olarak Antakya ilçesi EXPO yerleskesinde bulunan Hatay Büyüksehir Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Özhaseki, sehrin farkli noktalarindaki santiye alanlarini da ziyaret etti. Çalismalar hakkinda bilgi alan Bakan Özhaseki, ardindan Mustafa Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Hatay Il Koordinasyon Toplantisi’na katildi.

Türkiye genelinde bin 240 santiye alaninin oldugunu belirten Bakan Özhaseki, bu zamana kadar yapimi tamamlanan 76 bin konutun da teslim edildigini söyledi.



“Depremden dogrudan ve dolayli olarak 14 milyon insan etkilendi”

Türkiye’nin 15 ay önce büyük bir felaketle karsi karsiya geldigini hatirlatan Bakan Özhaseki, Hatay’da 9 saat arayla uzun süren iki tane siddetli deprem olduguna deginerek, “Bundan dolayli veya dogrudan etkilenen insan sayisi 14 milyonu buldu. 18 tane sehrimizde de hasar var. Yapilan tespitlerde ara ara bu sayilar düsebilir ama ortalama 850 bin bagimsiz birimin zarar gördügünü biz de tescil etmis olduk. Ülke olarak çok sükür büyük bir milletiz. Böyle bir milletin ferdi olmak ve üyesi olmak hepimiz için sereftir” dedi.



“Türkiye genelinde bin 240 yerde santiye alanimiz var”

Türkiye genelinde bin 240 yerde santiye oldugunu ifade eden Bakan Özhaseki, AFAD’in deprem bölgelerinde bildirmis oldugu hak sahipligi sayisinin 400 bin civarinda konut ve 40 bin civarinda da is yeri oldugunu belirterek, “Mahkemelik durumlar nedeniyle arada sayilar degisiyor veya süreler uzatilip yeni müracaatlar aliniyor. Bu sayinin 500 bine dogru yaklasacagini kabul ediyoruz. Biz bakanlik olarak 500 bin civarinda konut ve is yeri yapma planlamalarimizi sürdürüyoruz. Ülke genelinde su anda bin 240 yerde santiyemiz var. 110 bin kisilik bir çalisan ordusuyla bu isleri sürdürmeye gayret ediyoruz. Genel olarak bin 240 yerde santiyemiz var. Hatay merkezde bugün arkadaslarimiz 68 yerde santiyemizin oldugunu söylediler" diye konustu.



“Depremden bu zamana kadar 76 bin kadar konutu teslim ettik”

Köylerde de hasar oldugunu dile getiren Bakan Özhaseki, “Bu köylerde önce normal insaatlarimiz devam ederken, deprem konusundaki uzman hocalarimizin tavsiyesiyle çelik evlere basladik. O çelik evlerimiz de çok hizli bir sekilde devam ediyor. Su ana kadar 76 bin kadar konut teslim ettik. Önümüzdeki aydan itibaren her ay 10 bin, 15 bin ve 20 bin civarinda bitirebildigimiz evlerin kuralarini çekip, onlari da hak sahiplerine teslim edecegiz. Bu yilsonunda 200 bini bulmus olacagiz. 400 bin civarinda hak sahibinin 395 bin konut için bir ay içerisinde ihalesini yapacagiz. Bunlara da en fazla bir yil gibi bir süre veriyoruz. Ufak tefek aksamalar olabilir ama büyük ihtimalle gelecek sene ortasi veya güz aylari gibi bütün konut ve is yerleri için hak sahiplerinin tamaminin haklarini insallah bitirmis ve teslim etmis olacagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile