Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Seçim Biter Geçim Baslar. Simdi Is Basinda Kosturma Vakti'

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Seçim Biter Geçim Baslar. Simdi Is Basinda Kosturma Vakti'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya’da çalismalarin hizla devam ettigini belirterek, “Bizim literatürümüze güzel bir söz vardir. ‘Seçim biter geçim baslar’. Simdi geçim dönemi, simdi is basinda kosturma dönemi” dedi.

Bir dizi toplantiya katilmak ve incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesi Malatya’ya gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, kentte ilk olarak Malatya Büyüksehir Belediyesini ziyaret etti. Burada 31 Mart seçimlerinde göreve yeni seçilen Sami Er’e hayirli olsun dileklerinde bulunan Bakan Özhaseki, Malatya’da da vatandaslarin tercihlerini hür bir sekilde kullandiklarini ifade ederek, “Yine Malatya Büyüksehirde, Battalgazi’de, Yesilyurt’ta ve birçok ilçemizde AK Partili Belediye Baskani arkadaslarimizin göreve devam etmesi hususunda iradelerini beyan ettiler. Hayirli olsun” seklinde konustu.

Sandiktan çikan sonuçlara herkesin saygi duydugunu ifade eden Özhaseki, “Bizim literatürümüze güzel bir söz vardir. ‘Seçim biter geçim baslar’. Simdi geçim dönemi, simdi is basinda kosturma dönemi. Eksikliklerin giderilme dönemi” ifadelerine yer verdi.

6 Subat 2023 tarihinde yasanan Kahramanmaras merkezli asin felaketinde Türkiye’nin derinden sarsildigini da hatirlatan Bakan Özhaseki, “Bizim Anadolu medeniyetimizde basimiza gelecek gelmis olan büyük felaketleri göz önüne aldigimizda herhalde bundan daha büyük bir felaketle simdiye kadar karsilasmamisizdir. Depremde 850 bin bagimsiz birim yerle bir oldu. Bütün bunlari hak sahipligini belirleyip zararlarini giderecek sekilde tespit edip yola çiktigimizda da bir senedir büyük bir gayretle kosturuyoruz. Su anda bin 240 yerde santiyemiz var. 110 bin kisilik çalisan ordusuyla bu zararlari giderebilmek için gayret ediyoruz. 4 bin 333 köy konutu yapiyoruz, bu kolay degil. Yurtdisindan gelen bütün mevkidaslarimiz böyle bir hasarin kendi ülkelerinde olmasi durumunda altindan kalkamayacaklarini ve zorlanacaklarini ifade ettiler. Yine geçenlerde Japonlarin en üst grubu geldiginde de kendi depremleri ile kiyaslayip sonra da ‘evet böyle büyük bir hasarin altindan biz de bu kadar hizli bir sekilde kalkamayiz’ diye de ifade ettiler. Onlarin belki bir sansi açik denizlerde, 30 km kadar derinliklerde sahilden ve sehirlerden çok uzakta depremlerin olmasi. Bizde de kadim binlerce yildir yasayan sehirlerimizin altindan geçen fay hatlarinin çok kisa süreli çok kisa mesafeli bir yerde evlerimize is yerlerimize büyük hasar vermis olmasi aradaki en büyük fark. Biz bunlarin altindan kalkacagiz, hiç kimsenin endisesi olmasin” ifadelerine yer verdi.

Deprem sonrasi Malatya’da deprem konutlarinin yapimina hizla basladiklarini da belirten Bakan Özhaseki, “Merkez disindaki 8 ilçemizde de zaten bizim insaatlarimiz devam ediyor. Tek tek bunlari gözden geçirecegiz, bir muhasebe yapacagiz. Eksigimizi görecegiz, burada arkadaslarimizla istisare edecegiz. Yapmamiz gerekenleri daha hizli bir vaziyette aksiyon alip yapmak için elimizden geleni yapacagiz. Nasip olursa biz iyi niyetle yola çiktik, ben iyi niyetle yola çikanin en büyük yardimcisinin önce cenabi Allah sonra da vatandas olduguna inananlardanim. Insallah bu hasarlarin altinda da en kisa sürede kalkariz. Sorunlarla ilgili çözüm bulunamiyor diye bir sey yok. Her seyin bir çözümü var, rahat olun. Insallah çalisacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile