Bakan Özhaseki Malatya'da Çarsi Projesini Inceledi

Bakan Özhaseki Malatya'da Çarsi Projesini Inceledi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya’da yapimi süren çarsi projesinde incelemelerde bulundu.

6 Subat depremlerinin en fazla yikima neden oldugu illerden biri olan Malatya’da kent merkezindeki çarsi projesinde insaatlar hizla yükseliyor. Malatya’da çalismalari yerince inceleyen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Akpinar bölgesindeki çarsi insaatinda yetkililerden bilgi aldi.

Santiye yetkileri, devam eden çalismalari sunum esliginde Bakan Özhaseki’ye anlatti. 1. bölge olarak insaat çalismalarinin yapildigi Akpinar ile Turgut Temelli Caddeleri arasindaki alana Emlak Konut tarafindan toplam 5 bin 262 isyeri ve konut yer alacak. Çarsi projesinde 668 adet konut da yer alirken bunlarin 350 adedi 2+1, 318 adedi ise 3+1 olarak projelendirildi.

Bir yil içerisinde tamamlanmasi planlanan çarsi projesinde incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki’ye Malatya Valisi Ersin Yazici, Büyüksehir Belediye Baskani Sami Er, Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Abdurrahman Babacan ve Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak da eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile