Bakan Pakdemirli Açiklamasi 'Pandemi Sürecini Türkiye'nin Iyi Bir Sekilde Yönetildigi Tekrar Ortaya Çikmis Oldu'

Bakan Pakdemirli Açiklamasi 'Pandemi Sürecini Türkiye'nin Iyi Bir Sekilde Yönetildigi Tekrar Ortaya Çikmis Oldu'

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, pandemi sürecinde marketlerde herhangi bir ürünün eksikligini yasanmadigi anlatarak, "Ama çok gelismis ülkeler dedigimiz Amerika sinirindan tutun Avrupa sinirina kadar birçok ülke yagmalandi, camlar kirildi, marketlerin önlerinde kuyruklar oldu. Saglikla ilgili krizler oldu, saglik konusu yönetilemedi. Pandemi sürecini Türkiye’nin iyi bir sekilde yönetildigi tekrar ortaya çikmis oldu" dedi.

Bakan Pakdemirli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile birlikte bir takim ziyaretler için geldigi Bilecik’te AK Parti Bilecik Il Baskanliginda partililer bir araya geldi. Burada bir açiklama yapan Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, "Bugün Bilecik’te olmaktan gurur duyuyorum. Teskilatin her kademesinde görev yapmis bir kardesiniz olarak kendimi her zaman AK Parti Il Teskilatlarinda evimde hissediyorum. Sizlere Sayin Cumhurbaskanimizin selamini getirdim. Memleketin dört bir tarafini ilmek ilmek Cumhurbaskanimizin liderligiyle, onun verdigi isikla gezip, dolasip vatandasimiza, milletimize hizmet siariyla, hak davasinda onun yol arkadasi olarak çalismalarimiza devam ediyoruz. Serkan Baskanimizin Il Baskanligini tebrik ediyorum ve AK Parti Genel Baskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Bilecik’teki temsilcisi bu anlamda tüm partili kardeslerimizi seçilmis baskanimizin etrafinda toplanmaya davet ediyorum. Kisaca bir hatirlatma olsun diye bir dörtlük yazdim. Gece geç saatlerde onu okuyacagim. Bilecik denince gözlerinde çakiyor kivilcim/hizmet yolunda yapmaz hiçbir ayrim/Bilecik için kendisi büyük bir kazanim/davamiza sevdali Baskanim Serkan Yildirim" dedi.

Bu esnada il baskanligi binasinda alkis sesleri yükseldi.

"Kayi’yi kaldirdilar ayiyi getirdiler"

Bakan Pakdemirli, konusmasinin devaminda, "Burada yerel yönetimlerin ne yaptigi üç asagi bes yukari belli. Kayi’yi kaldirdilar ayiyi getirdiler. Bunlardan bir sey çikmaz. Bunlar konusur, is yapmaz. Elbette vatandasin verdigi oya sonuna kadar saygimiz var. Onlar ne yaptiysa dogru yapmistir. Basimizin üstündedir. Ama vatandasimizin gönlüne girmek için hizli bir sekilde çalismalarimizi tamamlamamiz gerekiyor. Zaman su gibi akiyor. Dün haziran seçimleriydi bugün 3 senesini geride birakmis olduk. Önümüzde bir iki senemiz daha var ondan sonra belediye seçimlerimiz var. Gerçekten bu seçimlere iyi hazirlanmamiz lazim. Serkan baskanla beraber bu seçimlere hazirlaniyor olacagiz. Serkan baskanla bu seçimlere giriyor olacagiz. Partimizin her kademesindeki arkadasimizin Serkan baskanin etrafinda toparlanip, oda kavrayici ve kapsayici olacak. Bilecik’te eger varsa partimizde aramizda küs, kirilmis olan arkadaslarimiz varsa bunlarin hepsini toplayacagiz" dedi.



"Türkiye 21. yüzyilda daha mutlu bir ülke olmaya aday bir ülke"

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, açiklamasinin devaminda, Türkiye bugün bazi sikintilar yasamakla beraber sinirlarin dört bir tarafi yangin içerisinde oldugunu belirterek, "Ortadogu’da yangin var, Kafkasya’da yangin var. Güney Kibris’ta yangin var. Her tarafta Türkiye agir bir ates altinda ama sunu ifade etme isterim 21. yüzyilda Türkiye bölgenin ve dünyanin zenginliginden daha fazla pay almaya, daha fazla gelir almaya, daha mutlu bir ülke olmaya aday bir ülke. Ama su sikintili zamanlari bir ve beraber olarak Ak Parti, Cumhur Ittifaki camiasi çerçevesinde mutlaka geçiyor olmamiz lazim diye düsünüyorum. Ama dedigim gibi görevlerin hepsi gelip geçicidir. Önemli olan hak ile batilin davasinda hakkin yaninda olmak ve Recep Tayyip Erdogan’in mesai arkadasi olmak bence çok daha önemli. Türkiye’nin istiklali, istikbali ve bekasi ve gelecege yönelik 20. yüzyilda yerimiz dogru yerdir. Safimiz dogru saftir. Hepimiz Sayin Cumhurbaskanimizin yanindayiz, yol arkadasiyiz, onu bu yolda yalniz birakmayacagiz" diye belirtti.



"Türkiye bu sinavlarin hepsini çok iyi atlatti"

Bakan Pakdemirli, ülke olarak zor bir dönmeden geçildigi anlatarak, "Pandemi var, kuraklik var, birçok risklerimiz var ama hakikaten Türkiye bu sinavlarin hepsini çok iyi atlatti. Bakin gida ile alakali bir kriz yansadik mi, yasamadik. Marketlerde herhangi bir ürünün eksikligini yasadik mi, hayir. Ama çok gelismis ülkeler dedigimiz Amerika sinirindan tutun Avrupa sinirina kadar birçok ülke daha yagmalandi. Camlar kirildi, marketlerin önlerinde kuyruklar oldu. Saglikla ilgili krizler oldu, saglik konusu yönetilemedi. Çok sayida vakalar oldu. Çok sayida insan kayiplarimiz oldu. En nihayetinde Türkiye’nin insana verdigi degeri Türkiye’nin iyi bir sekilde yönetildigi tekrar ortaya çikmis oldu" dedi.



"Yapmaya çalistiklarimizin hepsini de baltaliyorlar"

Pakdemirli, konusmasinin devaminda muhalefeti elestirerek, "Karsimizdakilerin kapasitelerinin de belli bir seviyede olmasi bizim avantajimiz ama bu bizi rehavete kaptirmamali. Biz her gün çalismaya devam etmemiz lazim. Karsidakiler hiçbir zaman sunla gelmiyorlar ve siz sunu yaptiniz biz bunu daha iyi yapariz, siz 100 köprü yaptiniz biz 150 köprü yapariz. Siz 10 tane baraj yaptiniz biz 20 tane yapariz, 5 tane dünyanin en iyi havalimanini yaptiniz biz 10 tane yapariz gibi hiçbir zaman söylemle gelmiyorlar. Aksine yapmaya çalistiklarimizin hepsini de baltaliyorlar. Simdi 3 gerdanligimiz var Marmara’da, 15 Temmuz, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan köprüleri. Her bir köprünün yapiminda basta muhalefet CHP olmak üzere bunlarin yapimina karsi çiktilar. Dünyanin en büyük havalimanini yaparken agaç magaç meselesi derken dediler ki bunu yapmayacaksiniz. Getirdiler önümüze. Avrasya Tüneline de karsi çiktilar, her seye çarsi çiktilar. Sayin bakanim çikti dogalgaz aramaya, dediler ki ‘Dogalgazi aramayin kardesim bosa masraf ediyorsunuz.’ Yani bugün Türkiye’de iyi anlamda ne yapildiysa hepsine karsi çiktilar" dedi.



"Biz ’S400‘leri alacagiz’ dedik, aldik ve sözümüzden geriye de dönemedik"

Bakan Pakdemirli son olarak Türkiye’deki yarimlardan bahsederek, "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan bu ülkenin basinda olmasaydi 30 yildir isgal edilen Karabag kurulur muydu? Hayir. Peki, PKK bitme noktasina gelir miydi? Kapali baraj açilir miydi? FETÖ bitme noktasina gelir miydi? Ayasofya’da namaz kilabilir miydik? Taksim’de cami açabilir miydik? Kanal Istanbul gibi Türkiye’nin büyük bir projesi olabilir miydi? Göklerde uçan IHA’lar, SIHA’lar bugün Israil de dâhil olmak üzere bunlara imrenirler miydi? Uluslararasi medyada Türkiye’nin önemli bir güç oldugunu söylerler miydi? Sehir Hastaneleri olur muydu? Simdi birçok ilimizde var. En basta çok elestirildi, bugün en çok kullanilan yine onlar. Biz ’S400‘leri alacagiz’ dedik, aldik ve sözümüzden geriye de dönemedik. Bütün bunlarin hepsi artik bölgede dik duran bir ülke oldugunu, dik duran bir lider oldugunu ve bu lider sayesinde Türkiye’nin bundan sonra Dünya’da daha fazla sözü ve gücü olacagini göstergesi" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile