Bakan Pakdemirli, Mugla'nin Marmaris Ilçesinde Çikan Orman Yangininin Kontrol Altina Alindigini Bildirdi Açiklamasi

'Toplamda 10 helikopter, 7 ilk müdahale araci, 78 arazöz, 6 dozerle yangina müdahale edildi. 328 personelimiz görev yapti' 'Bir sehidimiz var. Görkem Hasdemir kardesimizle beraber bugüne kadar 119 orman sehidi vermis olduk' 'Buraya otel yapilacak gibi söylemler var. Bunlari söyleyenlerin hepsini bir sehidimizin oldugu bugün Allah'a havale ediyorum. Allah onlari bildigi gibi yapsin. Ilk firsatta biz buralara tekrar dikim yapacagiz'

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Mugla'nin Marmaris ilçesinde çikan orman yangininin kontrol altina alindigini açikladi.

Pakdemirli, Bakanligin Yangin Yönetim Merkezi'nde, Mugla'nin Marmaris ilçesi Içmeler mevkisinde çikan yangina iliskin bilgi verdi.

Yanginda bir personelin sehit oldugunu belirten Pakdemirli, "Maalesef Marmaris yanginindan üzücü bir haber aldik. Bir sehidimiz var. Görkem Hasdemir kardesimiz, 35 yaslarinda. Görkem kardesimizle beraber bugüne kadar 119 orman sehidi vermis olduk." dedi.

Pakdemirli, yanginin kontrolden çikmaya çok müsait olduguna dikkati çekerek, hava sicakliginin 35 derece, nemin yüzde 20'nin altina düstügü, saatte 35 kilometre rüzgarin oldugu ve yerlesim yerlerine yakin olan hassas bir yanginla mücadele edildigini söyledi.

Yanginin saat 10.30 sularinda tespitinin yapilip saat 10.40 gibi ilk müdahalede bulunuldugunu aktaran Pakdemirli, sunlari kaydetti:

"Toplamda 10 helikopter, 7 ilk müdahale araci, 78 arazöz, 6 dozerle yangina müdahale edildi. 328 personelimiz görev yapti ve su an itibariyla yangini kontrol altina almis durumdayiz. Tekrar Alo 177 hattini bu sicak yaz günlerinde vatandaslarimiza da hatirlatmis olalim. Bu arada sinirlarimiz disinda bir yangin daha tespit ettik. IHA'larimiz az evvel Yayladagi'nin kuzeyinde bir yangin oldugunu tespit ettiler. Bununla ilgili gerekli mercilere bilgiyi verdik."

- "Ilk firsatta buralara tekrar dikim yapacagiz"

Bakan Pakdemirli, yanginin ardindan dile getirilen bazi iddialara da yanit vererek, su degerlendirmede bulundu:

"Her yanginda oldugu gibi bu yanginda da çesitli spekülasyonlar, sadece iktidar karsitligi için birtakim söylemler dile getiriliyor. Sosyal medyadan, Twitter'dan ve diger taraflardan olsun 'Buraya otel yapilacak' gibi söylemler var. Bunlari söyleyenlerin hepsini bir sehidimizin oldugu bugün Allah'a havale ediyorum. Allah onlari bildigi gibi yapsin. Ilk firsatta biz buralara tekrar dikim yapacagiz. Anayasanin 169'uncu maddesi zaten orman alanlarinin küçültülemeyecegini söylüyor. Bu konuda vatandaslarimizin hiçbir sekilde endisesi olmasin. Orman teskilatimiz her zaman oldugu gibi bugün de yarin da bir agaç daha az yansin diye kendilerini ve vücutlarini siper etmeye devam edecekler. Arkadaslarimiza tesekkür ediyor, teskilatimiza bassagligi diliyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile