Bakan Pakdemirli Son 3 Yilin Lavanta Üretimi Ve Ihracat Rakamlarini Açikladi

Bakan Pakdemirli Son 3 Yilin Lavanta Üretimi Ve Ihracat Rakamlarini Açikladi

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Bilecik’te lavanta hasadi yaparken, "Son 3 yilda üretimi 3,6 kat artisla 5 bin 300 tona, ihracati ise 5,9 milyon dolara yükseldi" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, ziyaretler, açilislar ve temel atma törenlerine katilmak üzere Bilecik’e geldi. Ilk olarak Bilecik Valiligini ziyaret eden bakanlar, valilik seref defterini imzaladi. Bilecik protokol üyeleri ile kisa bir degerlendirme toplantisi yapan bakanlar ardindan AK Parti Bilecik Il Baskanligi ziyaret etti. Bakanlar daha sonra merkeze bagli Ulupinar köyünde lavanta ve çilek hasadi gerçeklestirdi.

Bakan Dönmez, Türkiye’nin bor madeni katkili yerli ve milli dezenfektan markasi olan Borel’in üretiminde lavanta kullandiklarini belirterek, üretimde katkisi bulunanlara tesekkür etti.

Bakan Pakdemirli ise çiftçiye her türlü destegi vermeye hazir olduklarini belirterek, "Son 3 yilda üretimi 3,6 kat artisla 5 bin 300 tona, ihracati ise 5,9 milyon dolara yükselen lavanta hasadini Bilecik’te yaptik" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile