Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Tarımsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu’nun düzenlendiği IPARD 1 Yatırımları Sözleşme Teslimi ve IPARD 2 Lansman Töreni’ne katıldı.
Törene Bakan Sema Ramazanoğlu’nun yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, siyasiler ve çok sayıda üretici katıldı.
Tören öncesi verilen hibelerle ilgili bilgi verildi.
Denizli’de TKDK inceleme süreci biten ilk 15. çağrı sonucunda toplam 297 proje ile sözleşme imzalandığı, bu 297 projenin toplam yatırım tutarının 178 milyon TL olduğu açıklandı. Ödenecek destek miktarının 98 milyon TL oldu kaydedilirken bu miktarın 55 milyon TL’sinin ödendiği açıklandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, “Yerel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik 49 projeye destek verdik. Bunun için 19 milyon Euro hibe verdik. 10 adet soğuk hava deposunu da yine desteklemeye aldık. IPARD 2’de bugüne kadar yüzde 50, yüzde 65 olan destek üst sınırımızı yüzde 70’lere çıkardık. Bize her konuda yardımcı olan başta Valimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Törende konuşan Bakan Sema Ramazanoğlu ise şunları söyledi:
‘’Ticari hayatın her dönemde canlı olması, verimli toprakları, iklimi, çalışkan insanları sayesinde Denizli her dönemde cazibe merkezi oldu. Bu kadim topraklar eşsiz medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bu coğrafyada büyük şehirler inşa edilmiş zengin ve köklü bir kültür mirası günümüze taşınmıştır. Bu zengin ve köklü tarih mirası güçlü ekonomik yapısıyla birlikte sosyal ve kültürel hayatımıza da son derece olumlu yansıdı. Toplumsal refahın sağlanması için güçlü bir ekonomiye sahip olmak gerekir.’’
BAKAN RAMAZANOĞLU’DAN MARKALAŞMA ÇAĞRISI
Sektörde büyük olmak için sadece üretmenin yetmediğine dikkat çeken Bakan Ramazanoğlu, ‘’Üretilen ürünlerin satılması da gerekiyor. Pazarlar bulmanız gerekiyor. Bu yüzden de pazarlamanın en iyi şekilde yapılması lazım. Denizlililer bunu hem ülke içinde hem de ülke dışında çok iyi yaparlar. Ürettiğimiz ürünleri en iyi şekilde pazarlamak tüketiciyle buluşturmak zorundayız. Yeni pazarlar için ise marka değerler yaratmak, kaliteyi artırmak ve bunu dünya geneline yaymak zorundayız. Fuarlar sayesinde sanayiciler dünyanın dört bir tarafına pazarlama imkanı oluyor. Firmaların yeni markalar yaratması, inovasyonla yeni adımlar atması çok önemlidir. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefliyorsak dünya markaları çıkarmak zorundayız. Bu hedeflere ulaşmak elbette değerli üreticilerimiz, işadamı ve iş kadınlarımızla mümkün olacak. Bu daha fazla üretim daha fazla pazar demektir. Bu da daha güçlü Türkiye ve dünyada daha fazla söz sahibi Türk Milleti demektir’’diye konuştu.
Konuşmaların ardından TKDK’dan hibe desteği alanlara belgelerini Bakan Ramazanoğlu verdi.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanıyla Türkiye’nin 42 ilinde uygulanacak olan IPARD II Programı kapsamında, faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacağı açıklandı.
Bakan Ramazanoğlu'ndan Markalaşma Çağrısı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için dünya markaları çıkarmak zorunda olduklarını söyledi.