Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kamuoyunda '4+4+4 ' kesintili eğitim sistemi olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin kabulü ile ilgili, 'Ben bu modelden çok umutluyum.Beşeri sermayemizi güçlendirecek, bizi 2023 vizyonuna taşıyacak, bilgiyi ve teknolojiyi yönetecek, milli ve manevi değerlerimiz ile donatılmış bir gençlik için böyle bir eğitim modeli gerekiyordu. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun ' dedi.
Bakan Şahin, Diyarbakır'da sivil toplum örgütleri ile yemekte bir araya geldi. Bakan Şahin, yemekten önce meclisten geçen yeni eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.
İmkanların bilgi ve teknoloji ile donatılması gerektiğini belirten Bakan Şahin, 'Bu model; dönüp baktığımız zaman bireyin yeteneğini öne alan ve bireye seçim hakkı konan, aile çocuklarına nasıl bir eğitim vermeyi istiyorsa ona alternatif üreten, çocukların kabiliyetine ve kapasitesine göre onları yönlendirebilen yeni bir model. Çünkü8 yıl boyunca tek tip yetiştirdiğiniz zaman, o çocuğu ondan sonra o kabiliyet ve kapasitesine göre esnek bir model koyamıyorsunuz. Fiziksel şartlara baktığınız zaman okul öncesi çocuk ile 8. sınıftaki çocuğun arasındaki yaş farkı, okuldaki mekanları kullanmada çok büyük sorunlara vesile oluyordu. Şimdi kendi akranları içerisinde, kendi içinde oluşan zorunlu 12 yıl boyunca devam edecek yeni bir model hayata geçti. Ben bu modelden çok umutluyum, beşeri sermayemizi güçlendirecek, bizi 2023 vizyonuna taşıyacak,bilgiyi ve teknolojiyi yönetecek, milli ve manevi değerlerimiz ile donatılmış bir gençlik için böyle bir eğitim modeli gerekiyordu. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun 'diye konuştu.
Bakan Şahin'den '4+4+4' Değerlendirmesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kamuoyunda "4+4+4" kesintili eğitim sistemi olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin kabulü ile ilgili açıklamalarda bulundu.