Bakan Selçuk Ögrenciler Ile Birlikte Pedal Çevirdi

Bakan Selçuk Ögrenciler Ile Birlikte Pedal Çevirdi

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, ‘Telafide Ben de Varim’ etkinlikleri kapsaminda ögrenciler ile birlikte pedal çevirdi. Bakan Selçuk, “Burada gençlerle beraber, ögretmenlerimiz ile beraber bir faaliyetin içerisindeyiz. Bunu birlikte yaparak birlikte iyilesecegiz, birlikte canlanacagiz ve yeni döneme daha dinç bir sekilde çikmak gibi bir amacimiz var” dedi.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, ‘Telafide Ben de Varim’ etkinlikleri kapsaminda ögrencilerle bulustu. Ankara’daki Eymir Gölü etrafinda ögrenciler ile birlikte pedal çeviren Bakan Selçuk, ögrenciler ile yakindan ilgilendi. Bu etkinliklerin amacinin pandemi döneminde olusan ruhsal ve fiziki sikintilarin giderilmesi oldugunun altini çizen Bakan Selçuk, “Burada gençlerle beraberiz. Bütün Türkiye’de 500 bine yakin etkinligimiz var. Bu etkinliklerin her birine ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz, velilerimiz, telafidebendevarim.meb.gov.tr üzerinden erisebilirler. Ilçelerinde, illerinde, okullarinda hangi etkinlikler var, bunlara ulasabilirler. Bu salgin dönemindeki içe kapanmanin, bu içerde kalmanin getirdigi daralmanin bir açilimi olsun istiyoruz. Çocuklarimizla birlikte Türkiye’nin her yerinde her gün bu tür faaliyetler yapalim istiyoruz. Belli bir tesis veya okuldan belli bir sayida ögrencimiz geliyor ve daha sonra yeni bir grubumuz geliyor. Burada asil amacimiz çocuklarin sporla iliskisini daha da güçlendirmek. Çünkü biz sporun sadece fiziksel bir egitim oldugunu düsünmüyoruz. Spor aslinda duygusal ve zihinsel enerjiyi de artiran bir faaliyet. Dolayisiyla çocuklarimizin küçük yastan itibaren sporla ilgilenmelerini de önemsiyoruz. Bilim kamplari, badminton, akliniza hangi spor dali geliyorsa hepsinin faaliyetleri var” ifadelerini kullandi.

Eymir Gölü etrafinda düzenlenen etkinlik hakkinda da bilgiler veren Bakan Selçuk, “Burada gençlerle beraber, ögretmenlerimiz ile beraber bir faaliyetin içerisindeyiz. Bunu birlikte yaparak birlikte iyilesecegiz, birlikte canlanacagiz ve yeni döneme daha dinç bir sekilde çikmak gibi bir amacimiz var. Çocuklar sürekli bana mesaj veriyorlar, ‘bunu devam ettirecek misiniz’ diye. Tabii ki ettirecegiz. Yazin da, ondan sonra da iklim kosullari el verdikçe tabii ki devam ederiz” seklinde konustu.

Telafide Ben de Varim programlarina hem ögrenci hem de ögretmen kanadinda yogun katilim oldugunun altini çizen Bakan Selçuk, “Ögrencilerimizin yarisina yakini buna katiliyor. 8 milyona yakin ögrencimiz katiliyor ve bu gün gün de artiyor. Diger taraftan 300 bin civarinda ögretmenimizin basvurusunu da aldik ki daha da artiyor. Mesela Gaziantep’te ögretmen arkadaslarimin etkinligine katilmistim. Orada bir paintball etkinligi vardi. Uzaktan birbirimizi boya ile vurmak noktasinda bir faaliyet yapilirken bana ögretmenlerden çok atis geldigini de gördüm. Esprisini de yaptik hatta aramizda. Ögretmenler bir taraftan enstrüman egitimi, halk oyunlari egitimi ve masal anlaticiligi ile ilgileniyorlar, diger taraftan da ögrencilerimiz bu kapali kalmanin getirdigi sikintilari atmak için ellerinden geleni yapiyorlar” diye konustu.

Bakan Selçuk kendisine “Okullar yeni dönemde açik olacak mi?” sorusunu yönelten ögrencilerden Ayse Betül Özütürker’e, “Öyle zor sorular soruyorsun ki, tabii ki açik olacak. Bizim hedefimiz eylülün basinda okullari açmak. Tüm hazirliklarimiz da o yönde. O zaman eylülde okulda bulusalim mi” seklinde cevap verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile