Bakan Soylu Açiklamasi 'Bugün Mardin, Diyarbakir Turizm Rekorlari Kiriyor'

Bakan Soylu Açiklamasi 'Bugün Mardin, Diyarbakir Turizm Rekorlari Kiriyor'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Bugün Mardin, Diyarbakir turizm rekorlari kiriyor. Dogu ve Güneydogu’da son 6 yilda üniversite ve tip fakülteleri kazananlarin sayisi artti. Bunun yani sira organize sanayi sitesindeki isletmelerin sayisi yüzde 100’ün üzerinde artti. Turizm, ticaret, egitim gelisiyor" dedi.

Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul 2. Bölge milletvekili adayi Süleyman Soylu, seçim programlari çerçevesinde Istanbul’da ziyaretlerini sürdürüyor. Bakan Soylu, Mardinliler Egitim ve Dayanisma Vakfi’nin Fatih’te bulunan bir otelde düzenledigi programinda konustu.

Programa Cumhurbaskani Basdanismani Ahmet Selim Köroglu, Fatih Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan ve birçok Mardinli katildi.

Kuran-i Kerim tilaveti ile baslayan programda, kahvaltinin ardindan Bakan Soylu, bir konusma yapti.

‘’Son 12 yildaki tüm olaylar bize büyük bir maliyet yasatmistir’’

Türkiye’nin son yillarda karsilasmis oldugu olaylarin büyük bir maliyete yol açtigini belirten Bakan Soylu, ‘’Bu gece bir televizyon programinin ardindan Izmir’e gittik. Orada yaklasik 2280 polis ve jandarma arkadasimizi 56.’sini gerçeklestirdigimiz uyusturucu operasyonu olan Kökünü Kurutma operasyonu için yola çikarttik. Sabaha kadar uyusturucu satisi ve ticareti yapan yaklasik 320 süpheliyi gözaltina aldilar. Tam 21 yildir Recep Tayyip Erdogan, Türkiye için attigi her adim karsiliginda baska bir saldiriyla karsi karsiya kalmistir. Bunlarin hepsini birlikte yasadik ve yasamaya devam ediyoruz. Gezi Olaylari oldugu zaman bu ülkede faiz yüzde 4, enflasyon da yüzde 4’tü. Tarihimizin belki de en önemli süreçlerinden bir tanesindeydik. Son 12 yildaki tüm olaylar bize büyük bir maliyet yasatmistir. 15 Temmuz Darbesi hem içeride hem de disarida hala karsi karsiya kaldigimiz maliyetlerle iz birakmistir. Ardindan ABD döviz operasyonlari ve sinirlarimizda bir terör örgütü kurmak istedi’’ dedi.

Türkiye’nin de karsi karsiya kaldigi pandemi sürecine ve dogal felaketlere deginen Bakan Soylu, deprem bölgesinde yapilan yardimlari aktardi. Bakan Soylu, ‘’Dünyanin en güçlü devletleri denilen ülkeler, birbirlerinin maskelerini havalimanlarindan çaldi. Asi üretmelerine ragmen ürettikleri asilari fakir ülkelere göndermediler. Ayni zamanda pandemi döneminde dünyaya en ufak bir saglik tedbirinde bile bulunmadilar. Bu pandemiden biz de etkilendik. Bu ülkenin ana muhalefet lideri o günlerde ‘Sehir hastanelerine ihtiyaç yok ve Tayyip Erdogan’a bunlarin hesabini soracagim’ dedi.

Oysa ABD ve Avrupa yaslilarini ölüme iterken bu ülkede Recep Tayyip Erdogan’in yaptigi 5 yildizli hastanelerde insanlar 5 yildizli hizmet gördüler. Son 4 yilda birçok felaketle karsilastik. Devlet, orada bulunan hiçbir vatandasina en ufak bir eksiklik çektirmedi. Tarihimizin, dünya tarihinin en büyük depreminin 90 gününü astik. Bugün yaklasik 850 binin üzerinde çadir kurulu ve 3 milyon insan bu çadirlarda yasiyor. Konteynirlarda ise 100 bini tamamladik, yeni bir 100 bine basladik. Insallah 2 ay içerisinde de yeni 100 bini bitirecegiz, 200 bin konteynir ve 850 bin çadirla beraber oradaki afetzedelerimize hizmet verecegiz. Günde 4 milyon as veriyoruz. Onun disinda afet bölgemizde kurdugumuz 10 bin tuvalet, 10 bin banyo, 6 bin çamasir makinesi, 5 bin kurutma makinesi var. Bir taraftan YKS’li çocuklarin baska bölgelerdeki gençlerden geri kalmamasi için onlara özel destek kurslari veriyoruz. Onlara özel alanlar hazirladik ve afetin etkisinden kurtarip o sinavlara hazirlamaya çalisiyoruz. Her gün buradan takip ettigimiz gida kontrolleri ve ilaçlanmalari, saglik taramalari var. Bunlar Türkiye’nin oturttugu altyapisinin bir sonucudur’’ diye konustu.



"Bugün Mardin, Diyarbakir turizm rekorlari kiriyor"

Bakan Soylu konusmasini su sekilde sürdürdü:

‘’Tayyip Erdogan gitsin diyenler Türkiye’ye ne getirmek istemektedirler? Bu çok net ve açiktir. Onlar Türkiye’nin güneyinde bir terör örgütü kurmak, Apo ve Selo’nun serbest birakilmasini, FETÖ’nün tekrara bu ülkeye egemen olmasini istemektedirler. Bugün Mardin, Diyarbakir turizm rekorlari kiriyor. Dogu ve Güneydogu’da son 6 yilda üniversite ve tip fakülteleri kazananlarin sayisi artti. Bunun yani sira organize sanayi sitesindeki isletmelerin sayisi yüzde 100’ün üzerinde artti. Turizm, ticaret, egitim gelisiyor. Dogu ve Güneydogu’ya giden ögretmen sayisi yüzde 70 artti. Tayyip Erdogan’in Türkiye’ye yaptigi en önemli 2 sey bana sorarsaniz: Birincisi 1960 darbesinde ülkemize sizan batiyi, son 21 yilda Türkiye’den tasfiye etti. Ikincisi ise Dogu ve Güneydogu’da yapilan yatirimlardir. Tayyip Erdogan inancindan ve kardeslikten vazgeçmedi. Bizim iddiamiz sadece Güneydogu’yu huzurlu yapmak degil, Türkiye Yüzyili basladigindan itibaren Bagdat’i, Sam’i, Islamabad’i, Yemen’i, Lübnan’i huzurlu yapmaktir. Güney’deki terör devletinin basi Amerika’dir, bu çok net ve açiktir. 15 Temmuz Darbe Girisimi’ni yapan, 17 - 25 Aralik Darbesi’ni yaptiran, Gezi olaylarini tahrik eden Amerika’dir. Yapmak istedikleri tek bir sey var, o da Türkiye’yi suanki istikametinden ayirmak. Ben bunlari söylüyorum diye beni kendi medya organlarinda ‘Istenmeyen Adam’ ilan ettiler. Bana Amerika’da mallarin var dediler, benim mal varligimdan haberim yok. Sadece bir malim var o da Feto. Onu da alacagiz Insallah.’’

Programin kapanisinda Bakan Soylu’ya plaket verildi.

Öte yandan, otelin önünde jandarma ve polis araci olarak kullanilan TOGG marka araçlar vatandaslar tarafindan ilgi gördü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile