Bakan Soylu Açiklamasi 'Türk Siyaseti PKK Esaretinin Altinda Inim Inim Inlemektedir'

Bakan Soylu Açiklamasi 'Türk Siyaseti PKK Esaretinin Altinda Inim Inim Inlemektedir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, HDP’ye iliskin, "Türk siyaseti ABD ve Avrupa’nin esaretinden sonra ilk kez önümüzdeki seçimler için PKK esaretinin altinda su anda inim inim inlemektedir. 2023’e giderken, Cumhuriyetin 100’üncü yilina giderken tamir edilebilmesi mümkün degildir. TBMM’ye o insanlar adim attigi sürece, o gazi Meclisin ruhu eziyet çekmektedir" dedi.

Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Ankara’da aksam yemekli program düzenledi.

Programa Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun yani sira Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, Ankara Il Emniyet Müdürü Servet Yilmaz, Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi Baskani Lokman Aylar ve çok sayida gazi ve sehit ailesi katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, dualar okunmasiyla devam etti. Programin açilis konusmasini yapan Bakan Soylu, topragin üstündeki yapilarin sadece bugün için anlamli oldugunu ama bir topragi vatan yapmak için yeterli olmadigini vurgulayarak, “Binalar, tesisler, büyük büyük gökdelenler, evler, apartmanlar, bunlar toplanip parasal açidan degerli yapar. Bir mahallenin belki emlak degerini yükseltir ama bir topragi vatan yapmaya yetmez. Bir topragin vatan olma destani baska bir seydir. Bir topragin vatan olma hikayesi; hatiralarla, üzerinde yasanmisliklarla, kanla, terle ve gözyasiyla yazilan bir hikayedir. Anadolu’da bizim hikayemiz böyle yazilmistir” diye konustu.



“Gazilerin ve sehit ailelerinin ortaya koydugu inanci, imani asamiyorlar”

Terör örgütleri ve LGBT derneklerine kadar her türlü organizasyonla Türk milletinin manevi bariyerlerinin asilmaya çalisildigini belirten Soylu, “Bu gaza ruhunun, bu gazilerin ve sehit ailelerinin ortaya koydugu inanci, imani asamiyorlar. Allah’in izniyle de asamayacaklar. Eger bu surda bir gedik açabilecek olsaydilar, Anadolu’daki bin yillik varligimizda bunu basarirlardi. Allah’a sükür çakil tasi kadar gerilemedik. En düsük bir zafiyet, gaza ruhunda en küçük bir eksiklik göstermedik. Bunu da en son 15 Temmuz’da, terörle mücadelede, ahlaksizlik cereyanlarina karsi akliselimle sahalara inerek gösterdik” ifadelerini kullandi.

“Eren Abluka operasyonlarinda neredeyse onlari sindirmedigimiz, püskürtmedigimiz yer kalmadi”

Bakan Soylu, PKK terör örgütü mensuplarinin saklanacak delik aradiklarinin altini çizerek, “Sadece son 2 ayda Eren Abluka operasyonlarinda neredeyse onlari sindirmedigimiz, püskürtmedigimiz yer kalmadi. Bu ülkede 40 yildir ülkemin huzurunu bozan, ülkemi sikintiya sokan, bu ülkenin dogu ve güneydogusunda aksam 16.00’dan sonra kepenklerin kapanmasina, çocuklarimizin orada okula gidememesine vesile olan, insanlari ürküten, korkutan PKK’nin geldigi son halin size tekmilini vermek istiyorum. Bir evladiniz, kardesiniz olarak görüp bu tekmili size bizim ebedi komutanlarimiz olarak vermek istiyorum. Siz buranin gazileri, sehit aileleri, siz bizim ebedi komutanlarimizsiniz” seklinde konustu.



“Terör örgütünün Türkiye içerisindeki sayisi 120’nin altina düstü”

PKK terör örgütü mensuplarinin barindiklari magaradan çikamadiklarina dikkati çeken Soylu, “Fare gibi magaralarda saklaniyorlar. Terör örgütünün Türkiye içerisindeki sayisi 120’nin altina düstü. Eskisi gibi her yerde fink atamiyorlar. Oradan bize hava attiklari Tendürek Dagi’nda bir tek PKK teröristi yok, Tendürek tertemiz. Tekmil veriyorum” ifadelerini kullandi.

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda tek bir terörist kalmayacak”

Karadeniz Bölgesi’nde İçel’den Hatay’a, Osmaniye’den Gaziantep’e, Kahramanmaras’tan Adiyaman’a kadar Amanos Daglari’nda bir tek terörist kalmadigini söyleyen Soylu, "Allah nasip edecek 2023 yili 29 Ekim, yani Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda milletimize sözümüzdür, Allah izin verecek, kahramanlarimizla beraber bu ülkenin içerisinde bir tek terörist kalmayacak, her taraf tertemiz olacak” dedi.



“Son 3 yilda Amerika Birlesik Devletleri PKK/PYD’ye 2 milyar dolar yardim yapti”

Savunma sanayiinde gelinen millilik ve yerlilik oraninin yüzde 20’den yüzde 80’e çiktigini animsatan Soylu, sözlerine söyle devam etti:

“Bir taraftan özellikle güvenlik güçlerimizin profesyonellik noktasinda aldigi mesafeler, ülkemizin her alanda her gün gelismesi bizi bir adim daha öne geçirmistir. Düsmanlar ve hainler firsat kollamaktadir. Son 3 yilda Amerika Birlesik Devletleri PKK/PYD’ye 2 milyar dolar kendi bütçelerinden yardim yapti. Suriye’yi, Irak’i ve Türkiye içerisinde yapmak istediklerini takip eden bir kardesiniz olarak, terör örgütünün ABD ve Avrupa tarafindan en çok desteklendigi zaman diliminde terör örgütüne en büyük darbeyi vurdugumuzu söylemek istiyorum. Biz sadece terör örgütünü yenmiyoruz, sadece terör örgütünü maglup etmiyoruz, terör örgütünün akliyla, psikolojiyle onu mahkum etmeye çalismiyoruz. Ayni zamanda terör örgütünü destekleyen, güya bize müttefik gibi görünen ABD ve Avrupa’yi da maglup ediyoruz ve maglup etmeye de devam edecegiz.”

“HDP’nin Mecliste ne isi var diye sabahtan aksama kadar bu ülkede sitem sesi duyuyorum”

HDP’li eski Toroslar Ilçe Baskani’nin 15 yasindaki bir kiz çocugunu PKK terör örgütüne götürmek isterken yakalandigini hatirlatan Bakan Soylu, “Gelismis veya gelismemis olsun dünyanin herhangi ülkesinde eger böyle bir davranis olsa o siyasi partiye degil siyaset yapma hakki, siyasi partinin içerisinde olan hiçbir kimseye siyaset yapma hakki vermezler. O siyasi partinin mensuplari gelecekler, Türkiye Büyük Millet Meclisinde oturacaklar. Terörle mücadelede elimizden geleni yaptigimiz için, siz bizim samimiyetimize inandiginiz için karsi karsiya geldigimizde bugüne kadar ne bir sehit ailesinden ne de bir gaziden en ufak bir sitem sesi bile duymadim. Ama bir tek sitem sesi duyuyorum. Bunlarin Mecliste ne isi var diye sabahtan aksama kadar bu ülkede sitem sesi duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

“Türk siyaseti PKK esaretinin altinda inim inim inlemektedir”

2023 seçimleri öncesi HDP’nin Türk siyasetine santaj yaptiginin altini çizen Içisleri Bakani Soylu, “PKK’nin siyasi örgütü HDP, Türk siyasetine santaj yapmaktadir. CHP ve diger bütün siyasi partilere santaj yapmaktadirlar. Hakaret ediyorlar, CHP ve diger bütün siyasi partiler sessiz kaliyor. ‘Bizsiz bunu yapamazsiniz diyorlar’, sessiz kaliyorlar. ‘O koltuklarda oturuyorsaniz, o ihaleleri aliyorsaniz sebebi biziz’ diyorlar, sessiz kaliyorlar. Türk siyaseti ABD ve Avrupa’nin esaretinden sonra ilk kez önümüzdeki seçimler için PKK esaretinin altinda su anda inim inim inlemektedir. 2023’e giderken, Cumhuriyetin 100’üncü yilina giderken tamir edilebilmesi mümkün degildir. TBMM’ye o insanlar adim attigi sürece, o gazi Meclisin ruhu eziyet çekmektedir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile