Bakan Soylu, Sehidin Adinin Verildigi Caminin Açilisini Yapti

Bakan Soylu, Sehidin Adinin Verildigi Caminin Açilisini Yapti

Karabük’te Sehit Jandarma Komando Sami Yilmaz’in adinin verildigi caminin açilisini gerçeklestiren Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Ezanin burada kahramanlarimizla yetisirken bes vakit bir araya gelmesi bizim en büyük zenginligimizdir" dedi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Sehit Jandarma Komando Sami Yilmaz’in adinin verildigi caminin açilisini gerçeklestirdi. 125. Alay Komutanligi içerisinde yapimi tamamlanan ve alaydan mezun olan ilk Sehit Jandarma Komando Sami Yilmaz’in adinin verildigi caminin açilisi yapildi. Cuma namazi sonrasi yapilan açilista kurdele kesildi. Burada konusan Bakan Süleyman Soylu, "Caminin yapilmasinda ustasindan kalfasindan isçisinden mimarindan mühendisine kadar ayni zamanda Diyanet Isleri Baskanimiz basta olmak üzere katki koyan bu caminin bu noktaya gelmesine Cenab-i Allah’in da vesile, sebep kildigi bütün yardim edenlere buradan sükranlarimizi sunuyoruz. Minnetlerimizi ifade ediyoruz. Buralar bizim güvenlik açimizdan hem egitim alanlarimiz hem de manevi alanlarimiz Birçok yerde bunu gerçeklestirebiliyoruz. Ve egitim birliklerimizde bu tür camilerimizi açik yapabiliyoruz. Allah’a hamdolsun. Ezanin burada kahramanlarimizla yetisirken bes vakit bir araya gelmesi bizim en büyük zenginligimizdir. Ayrica Cenab-i Allah’in da nasibidir. Öncelikle tekrar gayret gösteren, madden ve manen yardimda bulunan bu güzel eserin bu hale gelmesinde çalisan bütün kardeslerimize herkese Diyanet Isleri Baskanimiz Ali Erbas olmak üzere her birine sükranlarimizi arz ediyoruz. Allah hayirlarini kabul etsin. Hayirli ugurlu olsun" diye konustu.

Bakan Süleyman Soylu, caminin yapiminda destegi olan isadamlari Fatih Karaaslan, Bayram Demir, Adnan Çebi ve Safranbolu TSO Meclis Baskani ve MÜSIAD Sube Baskani Cengiz Ünal’a katkilarindan dolayi plaket verdi. Bakan Süleyman Soylu, Karabük ziyaretleri çerçevesinde sehidin babasi Abdül Hamit Yilmaz, sehidin kardesleri Semanur, Sevdenur, Enes Yilmaz ile görüstü. Baba Yilmaz caminin yapiminda emegi geçenlere tesekkür etti.

Ziyarette sehidin babasina oglu Sami Yilmaz’in fotografi ile caminin fotografi hediye edildi. Bakan Süleyman Soylu ziyaretin ardindan Karabük’ten ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile