Bakan Soylu, Toplu Is Sözlesmesi Imza Töreninde Konustu Açiklamasi

'Türkiye özellikle afet yönetiminde AFAD Baskanligi eliyle ortaya koydugu yeni yapilanmayla çag atlamistir' 'Afet Egitim Yili kapsaminda egitim alan sayisi su ana kadar 26 milyon 45 kisi olmustur. Burada yil sonu hedefimiz 51 milyondur'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Türkiye özellikle afet yönetiminde AFAD Baskanligi eliyle ortaya koydugu yeni yapilanmayla çag atlamistir." dedi.

Soylu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin'in katilimiyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginda (AFAD) düzenlenen AFAD, Il Özel Idare ve Il Özel Idare Sirketleri Toplu Is Sözlesmesi Imza Töreni'ne katildi.

Toplu is sözlesmesinin kurumlar, çalisanlar ve aileleri için hayirli olmasini dileyen Soylu, AFAD, il özel idare ve il özel idare sirketleri çalisanlarinin afet, deprem, sel gibi olaylarda görevinin basinda olmalari nedeniyle tesekkür etti.

Soylu, emekten yana olduklarini, emegin ve is gücünün hakkinin verilmesi durumunda rahmet ve bereketin çok daha fazla olacagina inanan bir anlayisin temsilcileri olduklarini aktararak, sunlari kaydetti:

"3 bin 500 liradan 4 bin 800 liraya brütü ama ikramiyeleriyle beraber ayda 7 bin liralik brüt, net 5 bin liranin da belki biraz, bir kisim üzerinde olan bir ücretle yüzde 26 artis yapildi ve birçok sosyal haklar verildi. Allah razi olsun Bakanim. Biz de çok memnunuz. Çünkü çalisanlarimizin huzurlu olmasi, isten çikarken o anlayis içerisinde çikmalari bizim açimizdan fevkalade önemlidir. Hem isi yapacaklar hem güler yüzlü olacaklar hem de isin hakkini verecekler. Bunun için çok tesekkür de ediyoruz. Bir de arkada yüzde 10 yipranma payi var. O da bizim açimizdan çok büyük önem tasimaktadir. Arkadaslarimiz da hak ediyorlar. Inaniyorum ki bundan sonra çok daha iyi olacaktir."

Türkiye'nin büyüdügünü, devletin ve milletin daha da zenginlesecegini dile getiren Soylu, "Benim size söyleyecegim bir tek sey var. Dünyanin neresinde olursa olsun bizim su salondaki arkadaslarimizin yaptigi isin bir benzerini yapabilmeleri mümkün degildir, eline su dökebilmeleri de mümkün degildir." diye konustu.

Soylu, afet olmadan geçen her günün bir firsat ve bu firsatin yarin elde olamayabileceginin de asikar oldugunu vurgulayarak, "Türkiye özellikle afet yönetiminde AFAD Baskanligi eliyle ortaya koydugu yeni yapilanmayla çag atlamistir." açiklamasini yapti.

- 2021 Afet Egitim Yili çalismalari

Bir yandan il risk azaltma planlari ve risk haritalarini hazirlamak bir yandan da afet anini yönetmek için müdahale kapasitesini sürekli arttirdiklarini söyleyen Soylu, "Buna ait tatbikatlar, toplantilar, yeni lojistik depolar, personel ve malzeme tedarikleri, ilk yardim ve tahliye planlari yapiyoruz. Gönüllülerimizi ve STK'lerimizi isin içine dahil ediyoruz. Gönüllülerimizin rakami 360 bine ulasti." bilgisini paylasti.

Soylu, bugüne kadar sadece ulusal deprem arastirma programi kapsamindaki 57 projeye destek saglandigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Keza Afet Egitim Yili kapsaminda egitim alan sayisi su ana kadar 26 milyon 45 kisi olmustur. Burada yil sonu hedefimiz 51 milyondur. Su ana kadar da 11,5 milyon insan hazirladigimiz videoyu tam zamanli seyretmistir. Ayrica afetlere hazirlik kapsaminda 2020'ye kadar Istanbul'da 568, 2021'de de 162 olmak üzere 730 toplanti gerçeklestirilmistir. Türkiye'de 26 bin 323 afet ve acil durum toplanma alani bulunuyor. Istanbul'da bu toplanma alanlarinin sayisi 5 bin 600'dür. Kisi basina 1,20 metrekare düsüyordu, su anda kisi basina 3,6 metrekareye kadar bunu çikardik ve hakikaten 1-1,5 yilda bütün Türkiye'de afet toplanma alanlarinin kisi basina düsen metrekare sayisini iki kattan fazla da arttirdigimizi ifade etmek istiyorum."

Bakan Soylu, "2019-2020 yillari arasinda AFAD'in yapip hak sahiplerine teslim ettigi afet konutu sayisi 51 bin 954'tür." bilgisini paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile