Bakan Tekin Açiklamasi 'Çocuklarimizin Bu Vatana Sahip Çikmalari, En Iyi Sekilde Yetismeleri Için Çaba Sarf Ediyoruz'

Bakan Tekin Açiklamasi 'Çocuklarimizin Bu Vatana Sahip Çikmalari, En Iyi Sekilde Yetismeleri Için Çaba Sarf Ediyoruz'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, "Milli Egitim Bakanligi olarak hem geçmisimizi unutturmamaya çalisiyoruz hem de çocuklarimizi bize emanet birakilan bu vatana sahip çikmalari için en iyi sekilde yetismelerne çaba sarf ediyoruz" dedi.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari çerçevesinde 81 ilden gelen çocuklarla Kurtulus Savasi Müzesi’nde meclisin açilisini temsilen “23 Nisan 1920 Oturumu"na ve ardindan “Çocuklarla Temsili 2071 Oturumu"na katildi.

Tekin, temsili olarak seçilen Meclis Baskani ve milletvekillerinin konusmalarini dinledi. Çocuklara ve gençlere bu ülkenin hangi zorluklarla kuruldugunu anlattiklarini belirten Bakan Tekin, söyle devam etti:

"Bu ülkeyi kuranlarin ne tür fedakarliklar yaptigini, bu ülkeyi kuranlarin nasil büyük yapilarla, büyük güçlerle mücadele ettigini bir nebze olsun egiterek, anlatarak, Milli Egitim Bakanligi genç kusaklari, yeni nesilleri yetistirmekte mükellef. Milli Egitim Bakanligi olarak hem geçmisimizi unutturmamaya çalisiyoruz hem de çocuklarimizi bize emanet birakilan bu vatana sahip çikmalari için en iyi sekilde yetismelerine çaba sarf ediyoruz."

Tekin ve beraberindeki ögrenciler Kurtulus Savasi Müzesi’nin balkonunda hatira fotografi çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile