Bakan Tekin Açiklamasi 'Depremde Yikilan 9 Bin 935 Derslik Yerine 19 Bin 784 Derslik Yapmis Olacagiz'

Bakan Tekin Açiklamasi 'Depremde Yikilan 9 Bin 935 Derslik Yerine 19 Bin 784 Derslik Yapmis Olacagiz'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Gaziantep’te ’Afet Bölgesi Degerlendirme Toplantisi’ sonrasi yaptigi açiklamada deprem bölgesinde eskisinden yüzde 10 daha fazla olacak sekilde toplam 19 bin 784 derslik yapacaklarini açikladi. Bakan Tekin, yeni egitim döneminde üç ana konuyu merkeze almayi planladiklarini da duyurdu.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Gaziantep’te ’Afet Bölgesi Degerlendirme Toplantisi’na konustu.

Kahramanmaras merkezli asrin felaketinden etkilenen 11 ilin milli egitim müdürlerinin katildigi toplantida 2024-2025 egitim-ögretim yili ile ilgili degerlendirmeler yapildi. Toplantiya Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Kilis Valisi Tahir Sahin ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin de katildi.



"Okullarin açilmasi için heyecanli bir sürecin içerisindeyiz"

Toplanti sonrasi önemli açiklamalar yapan Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, "Milli Egitim Bakanligi olarak heyecanli bir döneme girdik. Okullarin açilmasi için heyecanli bir sürecin içerisindeyiz. Bir aksilik olmazsa 2 Eylül günü egitim-ögretim takvimimiz basliyor. Ögretmen arkadaslarimiz okullarinda olacak 2 Eylül itibariyle, 9 Eylül tarihi itibari ile de ögrencilerimizle beraber 2024-2025 egitim-ögretim yilini baslatmis olacagiz. Ülkemize, milletimize, çocuklarimiza, ailelerine hepsine hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum" dedi.



"Depremde yikilan 9 bin 935 derslik yerine 19 bin 784 derslik yapmis olacagiz"

Deprem bölgesinde yapilan çalismalar ile ilgili de bilgi veren Bakan Yusuf Tekin, "Kahramanmaras merkezli deprem sonrasi 11 ilde yasadigimiz derslik sikintisini gidermek için yaptigimiz çalismalarla ilgili rakamlari sizlerle paylasmak isterim. 6 Subat tarihi itibari ile Türkiye genelinde bin 295 okulumuzda 9 bin 935 derslik kullanilamaz hale geldi. Yani yikildi ya da yikilmasa bile yikilmasi gereken bir hale geldi. Allah bize bir daha böyle felaketler yasatmasin. Bu vesileyle yakinlarini kaybeden Vatandaslarimiz basta olmak üzere bütün milletimize bir kez daha bas sagligi dilemek isterim. 6 Subat‘tan sonra baslayan çalismalar neticesinde bu 9 bin 935 eksilen derslik yerine toplam 11 ilde insaati tamamlanan, yani egitim ögretime açilan ve yakin zamanda açilacak sekilde ihalesi yapilmis insaati devam eden dersliklerimizle beraber toplam 19 bin 784 derslik yapilmis olacak. Yani 9 bin 935 derslik eksilmis iken yaklasik 10 bin derslik ilave olarak eklemis olacagiz. Yani 6 Subat öncesindeki derslik sayisinin yüzde 10 üzerinde bir derslik sayisina kavusmus olacagiz" ifadelerini kullandi.

"Bu egitim-ögretim yilinda üç tane ana konuyu merkezimize almayi planladik"

Yeni egitim-ögretim yilinda 3 ana konuyu merkeze almayi planladiklarini açiklayan Bakan Yusuf Tekin, "Bu yil da üç tane ana konuyu merkezimize almayi planladik. Genelgelerimizde bunlardan bir tanesi 2024-2025 egitim ögretim yilinda okul öncesi 1. sinif, 5. sinif ve 9. siniflarda ilk defa uygulanmaya baslanacak olan Türkiye Yüzyili maarif modeli. Bu yilin yani 2024-2025 egitim-ögretim yilindaki hazirliklarimizin odak noktasinda bu anlamda ögretmen, idareci ve formatör egitimlerimizi Haziran ayinin basindan itibaren yürütüyoruz. Zaten 2 Eylül‘de ögretmen arkadaslarimizin seminer dönemi basladiginda bu konudaki faaliyetlerimiz biraz daha yogunlasmis olacak. Agustos ayi basinda yayinlanan mesleki ve teknik egitim politika belgesi de bizim yeni egitim ögretim yilindaki ana basliklarimizdan bir tanesi olacak. Mesleki ve teknik egitimde bu anlamda yeni adimlarin atildigi bir yil olacak. Üçüncü konu da dünyanin her tarafinda modern ya da örnek olarak çokça önümüze getirilen ülkelerin tamaminda egitim-ögretim sürecinin içerisindeki ana unsurlardan bir tanesi aileler. Dolayisiyla biz 2024-2025 egitim-ögretim yilinda ailelerden, ebeveynlerden, ögrencilerinin, çocuklarinin, evlatlarinin egitim-ögretim süreçlerinde daha basarili egitim almalari, daha verimli bir egitim almalari, hem pedagojik olarak hem akademik olarak hem de deger anlaminda daha iyi egitim almalari açisindan ailelerin okullarimizda ve ögretmenlerimizle ortaklasa çalismalari, birlikte paylas mantigiyla hareket etmelerini merkeze alan bir dizi etkinlik planliyoruz. Bu kapsamda geçtigimiz günlerde bir platformu da hizmete sunmus olduk. Ailem ismi de bir mini dizi seti olusturduk. Hem okullarimizda ögretmen arkadaslarimizin, idareci arkadaslarimizin, ailelerle ve velilerle paylasmasi için materyaller olusturuyoruz. Yeni dönemde aileleri bu anlamda egitim ögretim sürecinin içerisinde görmekten, çocuklarina hem örnek olma anlaminda hem de akademik egitimlerinin gelismesi anlaminda katki vermelerinden mutlu olacagimizi ifade etmek isterim. Hep beraber hepimizin üzerine düsen sorumluluklari yerine getirerek basarili, saglikli bir egitim-ögretim yilini geçirmis oluruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile