Bakan Tekin'den Egitimcilere Açiklamasi 'Biz Bütün Kararlarimizi Sizlerle Aliyoruz'

Bakan Tekin'den Egitimcilere Açiklamasi 'Biz Bütün Kararlarimizi Sizlerle Aliyoruz'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, bir dizi program için geldigi Izmir’de ziyaretler ve etkinlikler gerçeklestirdi. Bakan Tekin, Izmir Valiligini ziyaretinin ardindan bulustugu toplantida egitimcilere, "Biz bütün kararlarimizi sizlerle aliyoruz. Sizlerle beraber yürümek istiyoruz. Bugün de burada sizlerle sizin gündemini belirlediginiz konularla ilgili istisareler yapacagiz" diye konustu.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, programlari kapsaminda sabah saatlerinde Izmir Valiligini ziyaret etti. Izmir Valisi Süleyman Elban tarafindan karsilanan Bakan Tekin, seref defterini imzaladi ve ardindan Izmir Il Milli Egitim müdürlügünü ziyaret etti. Bakan Tekin, Il genelinde ilkokul, ortaokul ve liselilerin katilimiyla düzenlenen ’Çocuk Gözüyle Filistin’ konulu resim yarismasinda dereceye giren eserlerinden olusan sergiyi de inceledi.

"Bundan sonraki süreci de ögretmenlerle beraber insa edecegiz"

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, daha sonra Il Egitim Degerlendirme Toplantisi ve Izmir Egitim Yöneticileri Toplantisina katilmak için Izmir Iktisat Kongresi Binasina geçti. Izmir Valisi Süleyman Elban, Il Milli Egitim Müdürü Ömer Yahsi, bakanlik genel müdürleri, ilçe milli egitim müdürleri ve müdür yardimcilari da toplantiya katildi.

Izmir Egitim Yöneticileri Toplantisinda katilimcilara seslenen Bakan Tekin, "Bundan tam 101 yil önce içinde bulundugumuz bina, Türkiye’nin Kurtulus Savasi’nin hemen sonrasinda ekonomik bagimsizligimizin elde edilmesine iliskin kararlarin alindigi bir yer. El isçiliginden fabrikalasmaya geçisi, ekonomik bagimsizligi ve ekonomik kararlarin alindigi bir binadayiz. Bu yüzyil boyunca bu anlamda gerçekten devasa adimlar atildi. Ve simdi ayni binada biz, önümüzdeki yüzyila iliskin Türkiye’nin bu kez de önümüzdeki yili domine edecek bir ülke olmasi için kararlar alacagiz. Istisareler yapacagiz. Bunu önemli buluyorum. Benden önce konusan Il Milli Egitim Müdürü Yahsi Bey’in söyledigi 15 Temmuz süreci de aslinda Gazi Mustafa Kemal’in bu binada baslattigi ve yürüttügü mücadelenin dogal bir sonucu. Siz o günü çok iyi hatirlayacaksiniz. Türkiye’nin bir uydu devleti olmasi için yabanci güçlerle is birligi eden, Türkiye’yi bu anlamda baska ülkelerin bir piyona haline getirmeye çaba sarf eden bir grup, bu ülkede siyasi iktidari ve toplumsal iktidari ele geçirmeye çalisti. 15 Temmuz gecesi ülkece beraber bir destan yazildi. Tipki Kurtulus Savasi’nda yaptigimiz gibi. Insallah önümüzdeki yüzyilda hep beraber bizler insa edecegiz. Bakin simdiye kadarki süreci, ögretmenler üzerinden insa ettik. Bundan sonraki süreci de ögretmenlerle beraber insa edecegiz" dedi.



"Önümüzdeki yüzyili hep beraber Türkiye yüzyili yapacagiz"

Bakan Tekin konusmasinin devaminda, "Kültürümüzde istisare diye bir kavram var. Bati literatürü, bati kamu yönetimi literatürü bunu yönetim diye almis. Alinan kararlarin uygulama biçimleri birlikte çalistigimiz kisilerle, çalisan arkadaslarimizla istisare edilmeli diyoruz biz. Biz bütün kararlarimizi sizlerle aliyoruz. Sizlerle beraber yürümek istiyoruz. Bugün de burada sizlerle sizin gündemini belirlediginiz konularla ilgili istisareler yapacagiz. Sizin tespit ettigimiz, bizim göremedigimiz eksiklikler varsa onlari hep beraber degerlendirecegiz. Buradan Bakanliga bagli müdürlügümüzde de burada ilgili genel müdür arkadaslarimiz da var. Bakanlar bununla ilgili tedbirlerimizi alacagiz. Ben size sadece sunu ifade etmek istiyorum. Yüzyil önce Gazi Mustafa Kemal burada silah arkadaslarina ’Bu sanayilesme mücadelesini hep beraber yapacagiz’ diyordu. Ben de size ayni teklifi yapiyorum. Önümüzdeki yüzyili hep beraber Türkiye yüzyili yapacak, eger bunu arzu ediyorsak hep beraber yapacagiz. Biz bakanlik olarak bunu istiyoruz. Siz de istiyorsaniz buyurun beraber yol yürüyoruz diyorum" açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile