Bakan Tekin'den Özel Okullarda Çalisan Ögretmenlere Yönelik SGK Açiklamasi

Bakan Tekin'den Özel Okullarda Çalisan Ögretmenlere Yönelik SGK Açiklamasi

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, "Özel okullarda çalisan ögretmenlerin SGK primlerinin kamudaki gibi kamu tarafindan en azindan ayni oranlara düsürülmesi basta olmak üzere birçok problemi de Bakanlar Kurulu nezdinde gündeme getirdim. Bunlarla ilgili de çalismalarimizi yürütüyoruz, insallah çözecegiz" dedi.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) tarafindan Ankara’da düzenlenen “Türkiye Egitim Meclisi Toplantisi”na katildi.

Toplantida konusan Bakan Tekin, 2023-2024 Egitim Ögretim Yili itibariyla su anda 2 bin 403 mesleki ve teknik anadolu lise oldugunu belirterek, "Bunlarin içerisinde 53 alan ve 114 dal var ve totalde baktigimizda 1 milyon 92 bin 536 ögrencimiz var. Bütün kurumlarda 2 milyon 660 bin 291 ögrenci su anda meslek liselerimizde ve Mesleki Egitim Merkezlerinde (MESEM) egitim görüyor. Bu rakam çok büyük bir rakam. Biz elimizdeki bu rakami islevsel degerlendirebilirsek ne sektörün bu anlamda eleman ihtiyaci olur, ne de çocuklarimizin gelecekle ilgili olarak bir kaygilari olur. Dolayisiyla ben bu kadar büyük bir is gücünü, bu kadar büyük bir alani yönetmek için sizlerle is birligini daha da ileriye tasimak istiyoruz" diye konustu.



"Meslek liselerimizi biraz daha revize edersek cazibe noktasi oluruz"

Meslek liseleri ile ilgili ögrencilerin tercih etmesini kolaylastiracak tedbirler almak istediklerini ifade eden Milli Egitim Bakani Tekin, su ifadeleri kullandi:

"Bu anlamda meslek liselerimizi cazip hale getirme adina ara eleman kavramini kullanmamayi tercih ederiz. Onun yerine baska ifadeler kullanmak gerekir. Bunu yaparsak kismi bir cazibe en azindan kazandirmis oluruz. Meslek liselerimize baktigimizda illerde çok merkezi konumlara ve çok güzel lokasyonlara sahip oldugunu görüyoruz. Bunlari biraz revize edersek ögrencilerimiz açisindan da cazibe noktasi oluruz. Aksi durumda bu bahsettigimiz ögrenciler, liseyi bitirdiklerinde kendilerine çok cazip gelen yüksekögretim programlarina kayit yaptiracaklar. Hep beraber meslek liselerimizi daha cazip hale getirelim hem de ögrenci arkadaslarimizi mezun olduktan sonra cazip ortamlarda istihdamlari için tedbirlerimizi alalim."

"Ne ben ne de çalisma arkadaslarim, özel ögretim kurumlarini, Milli Egitim Bakanliginin rakibi ya köseye sikistirmasi gereken kurumlar olarak asla görmüyoruz" diyen Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, sunlari kaydetti:

"Yaz aylarinda özel ögretim kurumlari ile ilgili yasanan akut problemleri çözecek bir kisim tedbirler aldik. Özellikle egitim ögretim ücretleriyle ilgili yasanan kriz, ardindan okullarin yasadiklari bazi problemlerle ilgili hizli bir sekilde aksiyon aldik ve birçok konuyu çözdük. Özel okullarda çalisan ögretmenlerin SGK primlerinin kamudaki gibi kamu tarafindan en azindan ayni oranlara düsürülmesi basta olmak üzere birçok problemi de Bakanlar Kurulu nezdinde gündeme getirdim. Bunlarla ilgili de çalismalarimizi yürütüyoruz, insallah çözecegiz."

"Meclisimiz, egitimin her koluna ayri bir hassasiyetle yaklasmaktadir"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani M. Rifat Hisarciklioglu ise özel sektörün egitim alaninda yapacagi girisimlerle birlikte üniversitelerde kalitenin artacagina vurgu yaparak, "Dolayisiyla beseri sermayemizin gelisimine katkida bulunacaktir. Biz de TOBB olarak bu vizyonla, 2006 yilinda TOBB Türkiye Egitim Meclisimizi kurduk. Meclisimiz o günden bu yana, insan odakli yaklasimiyla, egitimde kaliteyi artirmak ve bunu sürdürülebilir kilmak üzere, özel sektörle kamu arasinda köprü vazifesi görüyor. Sektörel gelismeleri yakindan takip eden Meclisimiz, sektör ihtiyaçlarini ve sorunlarini kapsamli bir sekilde ele alarak, çözümler gelistiriyor. Kamu kurumlarimizla istisare ederek, gündeme alinmasini sagliyor, bu kapsamda Meclis Toplantilari, kongre ve çalistaylar düzenlemektedir. Dolayisiyla sektör meclisimiz, özel sektörün taleplerini, kamuyla birlikte degerlendirdigi ortak bir zemin, sektörün gelismesini tesvik edecek proje ve faaliyet önerilerinin gelistirildigi bir platformdur. Yüksek bir istisare anlayisina sahip Meclisimiz, egitimin her koluna ayri bir hassasiyetle yaklasmaktadir" degerlendirmesinde bulundu.

Konusmalarin ardindan TOBB Baskani Hisarciklioglu, Bakan Tekin’e bir tablo hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile