Bakan Tekin, 'Ilkyarim Hayat Kurtarir' Notuyla Hayata Kurtaran Ögretmeni Paylasti

Bakan Tekin, 'Ilkyarim Hayat Kurtarir' Notuyla Hayata Kurtaran Ögretmeni Paylasti

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin, Ordu’nun Fatsa ilçesinde ‘heimlich’ manevrasi ile bir ögrencinin hayatini kurtaran ögretmeni ‘ilkyardim hayat kurtarir’ notu ile paylasti.

Fatsa ilçesi Sehit Ümit Karamustafa Ortaokulu’nda 5 Ocak 2024 tarihinde meydana gelen olayda, 7. sinif ögrencisi Yigit Efe Ö. (12), teneffüs saatinde yiyecek nefes borusuna kaçinca koridora çikti, ardindan da arkadaslarinin yanina gitti. Arkadaslari durumu fark edince ögrencinin koluna girerek, ögretmenlerine haber verdi. Bu esnada okulun koridorunda bekleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni Ali Riza Bölükbas, ögrencinin durumunu fark ederek ‘Heimlich manevrasi’ ile ögrenciye müdahale etti, ögrenci yeniden nefes aldi.

Olayin oldugu zaman ögle arasi saatinde ögrencilerin yanina gelerek bogulan arkadaslarinin durumunu anlattigini ve kendisinin müdahale ettigini söyleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni Ali Riza Bölükbas, Ordu Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen ilkyardim temel egitimleri ile ögrenciyi kucaklayarak, ‘Heimlich’ manevrasi ile müdahale ettigini, ilk seferde ögrencinin nefes aldigini söyledi.

Bölükbas, birisinin nefes alip hayata dönmesinin saglamanin güzel bir duygu oldugunu kaydetti.

Bakan Tekin sosyal medya hesabindan paylasti

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin, sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimda ilkyardim egitimlerinin önemine deginerek, “Ilk yardim hayat kurtarir. Ögretmen bir cana, bir nefese dokunandir. Iyi ki varsin ögretmenim” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile