Bakan Tekin, ÖSYM Baskani Ersoy'u Kabul Etti

Bakan Tekin, ÖSYM Baskani Ersoy'u Kabul Etti

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, ÖSYM Baskani Bayram Ali Ersoy’u kabul etti.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, yeni egitim ögretim yilinin baslangici sebebiyle kendisine hayirli olsun ziyaretinde bulunan ÖSYM Baskani Bayram Ali Ersoy’u kabul etti. 2023-2024 egitim ögretim yilinda birlikte yürütülecek çalismalar ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) kapsamina iliskin görüs alisverisinde bulunulan kabulde Bakan Tekin, her yil oldugu gibi bu yil da 9’la 12. sinif kazanimlari ve ders kitaplarinin Talim ve Terbiye Kurulu Baskanliginca ÖSYM’ye gönderilecegini söyledi.

ÖSYM soru bankasina soru yazim çalismalarinin ÖSYM uzmanlari, akademisyenler ve Bakanliga bagli okullarda görev yapan ögretmenlerce yapilacagini belirten Bakan Tekin, soru hazirliginda Milli Egitim Bakanligi ögretim programlari ve ders kitaplarinin rehber olarak alindiginin altini çizdi.

YKS’ye hazirlik sürecinde ögrencilerin okula devamlari ve derslere aktif katilimlarinin önemine deginen ÖSYM Baskani Ersoy ise, ögrencilerin ders kitaplarinin birincil kaynak oldugu bilinciyle konu içeriklerine dikkat etmeleri, kitaplarda yer alan ölçme degerlendirme etkinliklerini yapmalari durumunda basarili olacaklarini söyledi.



Okula devam konusunun ögretmenlerle bulusmalarinda da siklikla gündeme geldigini ifade eden Bakan Tekin, "Yönetmelik degisikliklerimizle de okula devami önemsedigimizi, ögrencilerimizin açik lise basta olmak üzere örgün egitim disi kurumlara geçisinin uygun olmadigini söylüyoruz" dedi.

Bakan Tekin, ÖSYM ile bundan sonra da birlikte çalismaya devam edilecegini ve yakin zamanda soru bankasina yeni soru üretme çalismalarinin yapilacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile