Bakan Tunç Açiklamasi '3 Bin 384 Hakim Ve Savci Adayi Egitim Alacak'

Hakim Savci Adaylari Mezuniyet Ve Yeni Egitim Dönemi açilis törenine katilan Adalet Bakani Tunç, “2024 yili bittiginde meslek öncesi egitim kapsaminda toplam bin hakim ile savci yardimcisi, 2 bin 384 hakim ve savci adayi olmak üzere toplam 3 bin 384 kisiye hem teorik hem de pratik egitimler verilmis olacak“ ifadelerine yer verdi.

Türkiye Adalet Akademisince Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügünün Incek’teki Personel Egitim Merkezi’nde düzenlenen Hakim Savci Adaylari Egitim Açilisi ve Mezuniyet Töreni’ne Bakan Tunç’un yani sira Yüksek Seçim Kurulu Baskani Ahmet Yener, Türkiye Adalet Akademisi Baskani Muhittin Özdemir, yargi mensuplari ve hakim savci adaylari katildi.

Konusmasina baslarken adaletin öneminden bahseden Adalet Bakani Yilmaz Tunç, baslayan yeni egitim döneminin de hayirlara vesile olmasini diledi.

“Adaleti hakkiyla yerine getirirseniz devletin bekasini da korumus olacaksiniz”

Hakim ve savci adaylarina seslenen Tunç, “Adalet mülkün temelidir. Adalet hakki olana hakkini vermektir. Sizler hukukun üstünlügünü adaleti tesis etmeye talip oldunuz. Bu kutsal meslek sizlerin omzuna büyük sorumluluk yüklemektedir. Çünkü adaletin hayatla kucaklasmasi insan eliyle sizlerin eliyle olacaktir. Adaleti hakkiyla yerine getirirseniz devletin bekasini da korumus olacaksiniz. Sadece adil olmanizda yetmez ayni zamanda adilde görünmeniz gerekir. Çünkü yargi tarafsizliginin bir unsuru da adli görünmektir. Adaylik sürecini basariyla tamamladiktan sonra gittiginiz yerlerde buna dikkat edeceginiz olan inancimiz tamdir. Hakim ve savci milletin hizmetinde oldugunu da unutmamalidir. Millet adina millet için karar verdigini her daim aklinda bulundurmalidir. Her hareketinde, her davranisinda, her kararinda buna dikkat etme zorunlulugu vardir. Çünkü hakimlik ve savcilik meslegi yalnizca hukuki bilgi ve tecrübeye dayali bir meslek degil, ayni zamanda insanlarla iletisim kurabilmek, duygusal zekaya sahip olabilmek, empati yapabilmek gibi önemli becerileri de beraberinde getirir. Bu hassasiyeti göz önüne alarak görev yapacaginiza yürekten inaniyoruz” dedi.

"3 bin 384 hakim ve savci adayi egitim alacak"

Tunç, Türkiye Adalet Akademisince hem meslek öncesinde hem de meslek sonrasi dönemde birçok egitim düzenlendigine deginerek, "2024 yili bittiginde meslek öncesi egitim kapsaminda toplam bin hakim ile savci yardimcisi, 2 bin 384 hakim ve savci adayi olmak üzere toplam 3 bin 384 kisiye Adalet Akademisi çatisi altinda hem teorik hem de pratik egitimler verilmis olacak" diye konustu.

Bakan Tunç, 24 bin hakim ve savcinin yüzde 45’inin 5 yilin altinda, yüzde 70’inin ise 10 yilin altinda kideme sahip oldugunu söyleyerek söyle konustu:

"Bizim yargi teskilatimiz genç bir kadro, gelecek vadeden Türkiye Yüzyili’nin genç hukukçulari, tecrübe kazandikça, Türkiye Adalet Akademisi’nin de katkilariyla meslek içi ve meslek öncesi egitimlerle çok daha güçlü ve donanimli hale gelecekler."

Törende konusan Baskan Özdemir, Türkiye Adalet Akademisi olarak güven veren adalet için çalismalari sürdürdüklerini belirtti.

2013 yilindan itibaren 95 bin hakime egitim verdiklerini belirten Özdemir sunlari söyledi:

“Adalet Akademisi çalismalarini arttirarak sürdürüyor. Hakim ve savci adaylarinin egitimini önemsiyoruz. Kanunlar kadar en önemli unsur hakim ve savcilardir. Onun için egitim programlarimizi gün geçtikçe güçlendiriyoruz.”

Özdemir, mezun hakim ve savci adaylarina basarilar dileyerek konusmasini noktaladi.

Törenin ardindan Tunç akademi sonunda ki sinavda dereceye giren adaylara plaket verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile