Bakan Tunç Açiklamasi 'Adaletin Aksamamasi Için Çalisiyoruz'

Bakan Tunç Açiklamasi 'Adaletin Aksamamasi Için Çalisiyoruz'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Gaziantep’te katildigi Yargi Teskilati toplantisinda, deprem bölgesinde adaletin aksamamasi için çalistiklarini ifade etti.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, bir dizi ziyaret ve toplanti için Gaziantep’e geldi. Bakan Tunç, bir otelde düzenlenen Yargi Teskilati toplantisina katildi.

Bakan Tunç, deprem bölgesinde adaletin aksamamasi için çalistiklarini ifade ederken deprem bölgesindeki sorumlularin yargi süreçlerinin devam ettigini belirtti.

Bakan Tunç, “Gaziantep bölgemizin lideridir. Türkiye’nin en önemli sehirlerinden bir tanesidir. Bugünkü toplantimizin amaci özellikle 6 Subat sonrasinda yargi süreçlerinin uygulamadan kaynaklanan problemlerdir. Buradaki kamu yöneticilerimizle özellikle adalet hizmetlerinin aksamamasi noktasinda süreçleri hizlandirarak yeniden insa süreçlerinin daha verimli saglamak adina strateji baskanligimiz basta olmak üzere ilgili kurumlarimizla birlikte istisare ederek bu toplantiyi gerçeklestiriyoruz. Bu toplantidan çikacak olan sonuçlar bizim bakanligimiza isik tutacaktir. Bizim Ankara’dan her seyi görmemiz mümkün olmuyor. Deprem sonrasinda devletimizin tüm kurumlari seferber oldu. 50 binden fazla canimizi kaybettik. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.



“Adaletin aksamamasi için çalisiyoruz”

Adaletin aksamamasi için çalistiklarini ifade eden Bakan Tunç, “Kabine toplantilarimizin ilk gündem maddesi deprem bölgesi oluyor. Biz 6 Subat sabahindan itibaren tüm bakanliklarimizda oldugu gibi adalet bakanligimizda da 7/24 çalisan bir kriz merkezi olusturmustuk. Bu kriz merkezimiz özellikle hizli bir sekilde çalismaya baslamisti. Bakanlik olarak bizim ilk yapacagimiz is delil tespitleriydi. Delillerin karartilmasini önlemek ve özellikle cezai sorusturmalarin hizli bir sekilde baslamasi saglandi. Sorumlularin bagimsiz yargi tarafindan gerekli kararlarin verilmesini saglamak düsüncesiyle bölgeye çok sayida bilirkisi Hakim, Savci görevlendirilerek. Öncelikle delillerin toplanmasi 984 bilirkisi bölgede görevlendirildi. 538 adli tip personelini o dönemde ihtiyaç oldu ve bölgede çalismalarin aksamadan devam etmesini saglamaya çalistilar. O süreç içerisinde tutuklamalar gerçeklesti. Adli kontrol kararlari verildi.

Burada süreçler devam ediyor. Dosyalardaki degerlendirmeleri elbette bagimsiz yargimiz savciligimiz hakimlerimiz bilirkisi raporlari dogrultusunda kusur durumuna göre elbette ki en dogru kararlari vereceklerdir” seklinde konustu.



“Hasar alan binalarimizi onararak yeni adliye binalari kazandiracagiz”

Bakan Tunç, “Bizim de adliye binalarimiz agir hasar görmüstü. 15 adliye binamizin agir hasarli oldugunu tespit ettik. Orta ve az hasarli olan 49 binamizin onarimini gerçeklestirdik. Bölgede 9 yeni adliye binasinin yapiminin ihale süreçlerinin basladigini Cumhurbaskanimiz açiklamisti. Bunlarin hizli bir sekilde ihalelerini gerçeklestirerek bölgenin adalet hizmet binalarinin ve diger adliye lojman konutlarinin insa süreçlerini takip ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Gaziantep’e yapilacak yatirimlar

Gaziantep için yatirim müjdeleri veren Bakan Tunç, “Gaziantep’e 15 bin 754 metrekare büyüklügünde Gaziantep Adli Tip Bölge Baskanligi ekim ayinda ihalesini gerçeklestirecegiz. Bölgeye hizmet edecek. Gaziantep’e bir Personel Egitim Merkezi yapilmasini takip ediyoruz. Nizip’e yakisir bir Adalet Sarayi kazandiracagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile