Bakan Tunç (CHP Milletvekili Sezgin Tanrikulu Ile Ilgili) Açiklamasi' Mehmetçigimize Dil Uzatmak, Hiç Kimseye Yakismaz'

Türkiye Adalet Akademisi Egitim Dönemi Açilis Törenini sonrasi sorulari yanitlayan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, CHP Milletvekili Sezgin Tanrikulu’nun açiklamalariyla ilgili, “Açiklamalari kabul etmek mümkün degil. Burada Mehmetçigimize dil uzatmak, geçmiste de bunlar yapildi maalesef. Bu sekilde suçlamalarda bulunmak hiç kimseye yakismaz. Hiçbir vatandasimiza yakismaz. Hele hele milletvekili birisine hiç yakismaz” ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç Türkiye Adalet Akademisi Egitim Dönemi Açilis Töreninin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Sezgin Tanrikulu’nun söylemleri hakkinda açiklamalarda bulunan Bakan Tunç su ifadeleri kullandi:

“Degerli arkadaslar tabii bu açiklamalari hos karsilamak, kabul mümkün degil. Tabii ki konu yargiya intikal etti. Cumhuriyet Savciligi sorusturma açti. Bu sorusturma neticesinde süreci sizler biliyorsunuz. Bu noktada bu sorusturmayla ilgili olarak özellikle fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine gelir. Açiklamalari kabul etmek mümkün degil. Burada Mehmetçigimize dil uzatmak, geçmiste de bunlar yapildi maalesef. Ordumuza dil uzatmak. Bu sekilde suçlamalarda bulunmak hiç kimseye yakismaz. Hiçbir vatandasimiza yakismaz. Hele hele milletvekili birisine hiç yakismaz. Burada kendi partisi de bir tepki koymasi gerekir. Bu anlamda zaten gerekli sorusturma süreci de baslamis. Türkiye Büyük Millet Meclisine intikalinden sonraki süreç meclisin takdirindedir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile