Bakan Tunç'tan Kocaeli'ye Adalet Sarayi Müjdesi

Bakan Tunç'tan Kocaeli'ye Adalet Sarayi Müjdesi

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Kocaeli’de 104 bin metrekare kapali alana sahip yeni adalet sarayinin insa edilecegi müjdesini verdi. Anayasa çalismalariyla ilgili de açiklamalarda bulunan Bakan Tunç, “Siyasi düsüncesi farkli olan herkes, Türkiye’nin demokratik, sivil ve katilimci bir anayasaya ihtiyaci oldugunu söylüyor. Darbe anayasasi ile yönetilmek Türkiye Yüzyil’inin basinda, Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyilina girerken Türkiye’ye yakismaz. Türkiye’nin demokratik, sivil ve katilimci bir anayasayi hayata geçirmesi lazim” dedi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversitesi’nin, Agiz ve Dis Sagligi Merkezi açilis törenine katildi.

Izmit ilçesi Kadiköy Mahallesi Turan Günes Caddesi’ndeki merkez ögrencilerin egitimine modern klinik uygulama alanlariyla katki saglarken, bölge halkina da hizmet verecek. 60 dis ünitesi ve bir genel anestezi bulunan merkezde farkli uzmanlik alanina göre birçok merkez bulunuyor. Bakan Yilmaz Tunç, açilista kentte yeni insa edilecek adliye sarayinin müjdesini verirken, yeni anaysa çalismalariyla ilgili açiklamalarda bulundu.

“104 bin metrekare kapali alani olacak adalet sarayi proje ihalesini gerçeklestirdik”

Kocaeli’nin ülke ekonomisine katki olarak önde gelen serhlerden bir oldugunu söyleyen Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Kocaeli’ye adaletle ilgili bir müjde vermemiz gerek. Belediye baskanimiz, valimiz, ve bassavcimiz sürekli olarak bu ihtiyaci dile getirdiler. Biz de Adalet Bakanligi olarak süreci baslattik. Kocaeli’mize yakisacak olan 104 bin metrekare kapali alani olacak adalet sarayi proje ihalesini gerçeklestirdik. 2024 yili yatirim programinda, etik projeyi almistik. Insallah kisa süre içerisinde proje çalismalarini tamamlayarak, Kocaeli’ye yakisacak Kocaeli’nin büyüklügüne yakisacak bir adalet sarayini hemserilerimizin hizmetine sunmak için çalisacagiz.

“Egitim, kalkinmanin ön sarti”

Istikrarli kalkinma hamleleriyle Türkiye’yi kalkindirdiklarini söyleyen Bakan Tunç, "Egitim, kalkinmanin ön sarti. Üniversitelere verdigimiz önem, geçtigimiz 22 yilda 76’dan 207’ye ulasti. Vakif üniversitelerimizin sayisi da artti. Onlarin hastanelerindeki imkanlar tip fakültesi olan yerlerde de imkanlar artti. Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversite’miz saglik alaninda sürekli gelisen bir üniversite. Mütevelli heyeti çok büyük gayret gösteriyor. Saglik alaninda, lisans, ön lisans egitimlerinin oldugunu görüyoruz. Bu uygulama merkezi de özellikle hem Kocaelili hemserilerimize agiz ve dis sagligi alaninda hizmet verecek hem de buradan yetisecek olan dis hekimlerimiz ülkenin dört bir tarafina yayilarak hizmet verecektir" dedi.



“Türkiye’nin demokratik, sivil ve katilimci bir anayasayi hayata geçirmesi lazim”

Programin ardindan yeni anaysa çalismalariyla ilgili açiklamalarda bulunan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Türkiye’nin yeni anayasaya ihtiyaci oldugunu hepimiz söylüyoruz. Siyasi düsüncesi farkli olan herkes, Türkiye’nin demokratik, sivil ve katilimci bir anayasaya ihtiyaci oldugunu söylüyor. Darbe anayasasi ile yönetilmek Türkiye Yüzyil’inin basinda, Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyilina girerken Türkiye’ye yakismaz. Türkiye’nin demokratik, sivil ve katilimci bir anayasayi hayata geçirmesi lazim. Bunu yapacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi. Meclis Baskanimiz bu konuda çalismalara basladi.

Siyasi partilerle görüsmelere devam ediyor, ümit ediyoruz insallah mecliste bir uzlasma saglanir. Öncelikle anayasanin yapimiyla ilgili usulde anlasilmasi lazim, usulünden sonra da diger esasa iliskin konularin konusulmasi lazim” dedi.



“Bu ülkenin yamali bohça anayasasi degil, bütüncül temel hak ve özgürlükleri öne alan herkesin görüslerinin alindigi anayasaya ihtiyaci var”

Son 15 yilda toplu sözlesme hakki da dahil olmak üzere düsünce ve ifade özgürlügü, kadin haklari, çocuk haklari bunlarla ilgili çok önemli degisiklikler yapildigini söyleyen Bakan Tunç, “Demokrasinin standardini yükselten darbeci, vesayetçi anlayisi ortadan kaldirmaya yönelik önemli yapisal reformalar gerçeklestirildi.

Anayasa Mahkemesinin, Hakimler ve Savcilar Kurumu’nun yapisi, devlet güvenlik, askeri mahkemelerin kaldirilmasi ile yargi birliginin saglanmasi adina Cumhurbaskanligi Hükümet sistemi gibi dogrudan milletin yürütmeyi sandikta belirlemesi gibi önemli degisiklikler hayata geçirildi. Çok sayida degisiklik anayasadaki hem maddeler arasindaki yetkiyi bozdu hem de vesayetçi ruhu tamamen ortadan kaldirmaya yetmedi. Bu ülkenin yamali bohça anayasasina degil, bütüncül temel hak ve özgürlükleri öne alan herkesin görüslerinin alindigi anayasaya ihtiyaci var. Tüm siyasi partilerin uzlasmasiyla insallah yeni anayasa yapim sürecini baslatiriz” ifadelerini kullandi.

Programa Bakan Tunç’un yani sira Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, KOSTÜ Rektörü Muzaffer, KOSTÜ Mütevellit Heyeti Baskani Talip Emiroglu ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile