Bakan Uraloglu Açiklamasi '2023 Yilini 216 Milyon Yolcuyla Kapattik'

Bakan Uraloglu Açiklamasi '2023 Yilini 216 Milyon Yolcuyla Kapattik'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, "2023 yilini 216 milyon yolcuyla kapattik" dedi.

AnadoluJet’in AJet ismiyle faaliyet gösterebilmesi için Ulastirma ve Altyapi Bakanliginda isletme ruhsati imza töreni düzenlendi.

Imza töreninde konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Türkiye’nin son 21 yilda havacilik alaninda çok ciddi gelismeler katettigini ifade ederek, "26 olan havalimani sayimizi 57’ye çikardik. Yurt disi uçus noktamiz 60’tan 343’e çikardik. Ciddi bir mesafe katettik. 2023 yili pandemiden sonra toparlanma yili oldu. Yaklasik 216 milyon yolcuyla 2023 yilini kapatmis olduk. Türk Hava Yollari bizim bayrak tasiyicimiz. Dünyanin her tarafinda varlar. Türk Hava Yollari Anadolu Jet yeni bir yapilanma karari alarak AJet’e dönüstürmüs durumda. Yilin ilk mesai gününde A Jet’in isletme ruhsatini veriyoruz. Havacilikta 14 tane faaliyet gösteren sirketimiz var. Bunlarin 11 tanesi yük ve yolcu tasiyor. 3 tanesi de sadece kargo tasimaciligi üzerine faaliyet gösteriyor. AnadoluJet, A Jet olarak hayatini sürdürecek" diye konustu.



"52 yurt disi, 41 yurt içi noktaya 16 milyon yurt disindan uluslararasi yolcu getirecek"

Türk Hava Yollari (THY) Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani Ahmet Bolat, AJet’in bu sene 103 uçakla hizmet edecegini belirterek, "52 yurt disi, 41 yurt içi noktaya 16 milyon yurt disindan uluslararasi yolcu getirecek. Iç hatlarda da 8 milyon yolcu tasimayi hedefliyoruz. 355 Airbus anlasmasi yaptik. Buradan gelecek 250 tane A321 uçaklari var. AJetimizi en kisa zamanda yeni nesil uçaklarla degistirecegiz. Hem içeri de hem disarida hizmet sunacagiz" ifadelerini kullandi.

Konusmalarinin ardindan Bakan Uraloglu, AJet’in çalisma ruhsati imzalandi. Törene Bakan Uraloglu ve Bolat’in yani sira THY temsilcileri ve bakanlik yetkilileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile