Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Birlesik Arap Emirlikleri'nin Baskenti Abu Dabi'den Trabzon'a Uçak Seferleri Baslayacak'

Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Birlesik Arap Emirlikleri'nin Baskenti Abu Dabi'den Trabzon'a Uçak Seferleri Baslayacak'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, 4 Haziran’da Trabzon ve Suudi Arabistan arasinda direkt uçuslari baslatacaklarini belirterek “Yaz dönemi boyunca gerçeklesecek uçuslarda Trabzon’dan direkt uçusla hem Cidde’ye hem de Riyad’a seyahat mümkün olacak. 30 Eylül 2024 Pazartesi gününe kadar sürecek. Ayrica Birlesik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi’den Trabzon’a uçus talebi tarafimiza ulasmistir; bu uçusu da insallah önümüzdeki süreçte baslatmis olacagiz” dedi.

Trabzon’da bir otelde düzenlenen “Trabzon’dan Dünyaya Turizm Zirvesi” toplantisinda konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, geçen yil Türkiye’nin 56,7 milyon ziyaretçiyle 54,3 milyar dolar turizm geliri elde ettigini hatirlatti. "Bu basari ayni zamanda güvenlik politikalarimizin ve ulastirma yatirimlarimizin bir tezahürüdür" diyen Uraloglu "Ülkemizin en ücra köselerinde turistik aktiviteler yapilabiliyorsak, dogusundan batisina her bir ilimize güvenle ve konforla erisebiliyorsak bu 22 yillik AK Parti iktidarimizin istikrarli yönetimi sayesindedir. Burada mütevazi olmayacagim sanayi, lojistik, haberlesme, tarim, kültür, sanat, spor birçok alana dokundugumuz gibi turizmin bu noktaya gelmesinde de Bakanligimizin büyük emegi vardir. Ülkemizin avantajli cografi konumunun potansiyelini en üst düzeye çikarmak için Cumhurbaskanimiz liderliginde son 22 yila 100 yillik isler yaptik diyebilirim. Ulasim ve haberlesme altyapimiza 275 milyar dolar yatirim gerçeklestirdik” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’nin önemli inanç merkezlerinden Sümela Manastiri’ni sadece geçen yil 451 bin 453 turist gezdi”

Trabzon’da 2023 yilinda 1 milyon 319 bin 299 yerli ve yabanci turistin konakladigini kaydeden Bakan Uraloglu, “Bugünde Trabzon’umuzun bu pastadan aldigi dilimi büyütmek için neler yapabiliriz diyerek bir beyin firtinasi gerçeklestirmek için bir arada bulunuyoruz. Bakin, 2023 yilinda Trabzon’a gelen yerli ve yabanci turist sayisi 2022 yilina göre yüzde 38 artmis durumda. Trabzon’da 706 bin 532 yabanci, 612 bin 767 de yerli turist olmak üzere 1 milyon 319 bin 299 ziyaretçi geldi. Kente gelen turistler de yogunluklu olarak Uzungöl, Sümela Manastiri, Sera Gölü, Çal Magarasi, Sahinkaya, Boztepe, Ganita ve Ayasofya Camisi’ni ziyaret etti. Türkiye’nin önemli inanç merkezlerinden Sümela Manastiri’ni sadece geçen yil 451 bin civarinda turist ziyaret etti” seklinde konustu.



“Trabzon her mevsim ziyaret edilebilir”

Trabzon’da turizmi 4 mevsime yaymanin yollarinin bulunmasini gerektiginin altina çizen Bakan Uraloglu, “Essiz dogasi, zengin tarih ve kültürel mirasi ile Trabzon’un, turizm sezonunu sadece yaz aylariyla sinirlamak yerine, yilin her dönemine yaymanin yollarini bulmaliyiz. Farkli kültürel etkinlikler, doga turizmi aktiviteleri, gastronomik deneyimler ve daha birçok çesitli turizm ürünü ile Trabzon her mevsim ziyaret edilebilir olmalidir. Sehrimizin turizm potansiyelini ve çekiciligini daha genis kitlelere duyurmak için çalismaliyiz. Burada eklemek istedigim bir önemli husus daha var. O da bizim kendi esnafimizin, tasimacimizin, turistik tesis isletmecilerimizin ve bu tesislerde çalisan kardeslerimizin, kamu görevlilerimizin daha dogrusu hepimizin turistlere karsi olan tutumu çok degerlidir. Hem ülkemizin hem de Trabzon’umuzun turistlerin gözünde olumlu bir imaji olmasi açisindan mutlaka bu konuda hep beraber daha hassas olmamiz gereklidir” diye konustu.

Birlesim Arap Emirlikleri’nin baskenti Abu Dabi’den Trabzon’a uçus talebinin oldugunu vurgulayan Bakan Uraloglu, “Ulastirma ve Altyapi Bakani olarak söylemeliyim ki, Trabzon’a gelen yabanci turist sayilarindaki artista elbette Trabzon’un ulasim aginin gelismesinin ve özellikle havayolu ulasimindaki gelismenin payi çok büyüktür. Burada yeri gelmisken yeni bir müjdeyi daha sizinle paylasmak istiyorum. 4 Haziran’da Trabzon ve Suudi Arabistan arasinda direkt uçuslari baslatiyoruz. Yaz dönemi boyunca gerçeklesecek uçuslarda Trabzon’dan direkt uçusla Cidde’ye ve Riyad’a seyahat mümkün olacak. 30 Eylül 2024 Pazartesi gününe kadar bunu devam ettirecegiz. Ayrica Birlesik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi’den Trabzon’a uçus talebi tarafimiza ulasmistir; bu uçusu da insallah önümüzdeki süreçte baslatmis olacagiz. Trabzon’dan Cidde ve Riyad’a karsilikli haftada 5 sefer yapilacak. Bu seferler ile hem Trabzon turizmi ve ekonomisi gelisecek hem de hac ibadeti ve umre seyahatlerini gerçeklestirecek vatandaslarimiz için de büyük bir kolaylik olacak” ifadelerini kullandi.

“Trabzon Havalimani’nda yilda 15 milyon yolcuyu agirlayabilecegiz”

Trabzon Havalimani’nin genisletme çalismalarinin sürdügünü kaydeden Bakan Uraloglu, “Trabzon Havalimanimizin genisletme çalismalarina da basladik. Yeni Havalimani projesini de yatirim programina aldik. 3 bin 240 metre uzunlugunda ve 45 metre genisliginde pist insa ederek genis gövdeli uçaklarin da inebilecegi bir havalimanina kavusacagiz, yilda 15 milyon yolcuyu agirlayabilecegiz. Tamamlandiginda Trabzon’a uzun yillar hizmet edecek kiymetli bir eser olacak. Cani gönülden inaniyorum ki bu yatirimlar hayata geçtiginde Trabzon’umuz sadece turizm alaninda degil tarim, sanayi gibi her alanda büyük bir siçrayis yasayacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile