Bakan Uraloglu, Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Mohammed Hassan Alsuwaid'i Ile Görüstü

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Mohamed Hassan Alsuwaidi ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmede ulastirma yatirimlari ve is birligi konulari ele alindi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Mohamed Hassan Alsuwaidi ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Yapilan görüsmede, Türkiye’de ulastirma alanindaki yatirimlar ve bu yatirimlarin uluslararasi tasimacilik üzerine etkileri hususunda görüs alisverisinde bulunuldu. Ulastirma yatirimlarindaki potansiyel is birliklerinin de ele alindigi görüsme sonunda, en kisa sürede bir araya gelinmesi hususunda mutabik kalindi. Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Sayin Mohamed Hassan Alsuwaid’in önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelerek, isbirligi ve yatirimlar etraflica ele alinacak.

Türkiye, kitalar ve bölgeler arasi konumu çerçevesinde bölgesel ulastirma koridorlarinin gelistirilmesine yönelik birçok girisime destek veriyor. Bu baglamda, Türkiye’nin merkezinde oldugu bölgeler arasinda ve ötesinde, ticari, ekonomik ve yatirim iliskilerinin yani sira siyasi ve kültürel iliskilerin de gelistirilmesi amaçlaniyor.

Türkiye’den baslayarak Kafkaslar bölgesine, buradan da Hazar Denizi’ni asarak Türkmenistan ve Kazakistan’i takiben Orta Asya ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne ulasan Hazar Geçisli Dogu-Bati Orta Koridor (Orta Koridor), tarihi Ipek Yolu’nun canlandirilmasi projesinin en önemli bilesenlerinden birini olusturuyor.

Bu çerçevede Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu ile Birlesik Arap Emirlikleri Yatirim Bakani Mohamed Hassan Alsuwaidi arasinda gerçeklesen telefon görüsmesinde, ulastirma koridorlari için önem arz eden yatirimlar ve çok tarafli ulastirma politikalari da ele alinan konu basliklari arasinda yer aldigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile