Bakan Yanik Açiklamasi 'Evde Bakim Yardimini Bayram Öncesinde Hesaplara Yatiriyoruz'

Bakan Yanik Açiklamasi 'Evde Bakim Yardimini Bayram Öncesinde Hesaplara Yatiriyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, bakima ihtiyaci olan engelli vatandaslara ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla yapilan evde bakim yardimi ödemelerinin Kurban Bayrami’ndan önce gerçeklestirilecegini açikladi.

Bakan Yanik, yasamlarini kendi baslarina sürdüremeyen, ailesi yaninda bakimi mümkün olmayan engelli vatandaslara kuruluslarda bakim hizmeti sunduklarini, aileleri yaninda kalan engellilere ise gündüz bakim hizmeti, evde bakim yardimi gibi hizmet modelleriyle destek olduklarini belirtti.

Bakima ihtiyaci olan engelli bireylerin aileleri yaninda desteklenmelerinin öncelikli hedeflerinden biri oldugunu söyleyen Bakan Yanik, “Engelli vatandaslarimiza yönelik politikalarimizi aile odakli sosyal hizmet vizyonumuz dogrultusunda gelistiriyoruz. Evde bakim yardimi ile bakima ihtiyaç duyan agir engelli yakini olan ve bakimini üstlendigi için çalisamayan vatandaslarimizi da destekliyoruz. Su an yarim milyonu askin vatandasimiza evde bakim yardimi veriyoruz” ifadelerini kullandi.

“EVDE BAKIM YARDIMI ÖDEMELERINI HESAPLARA YATIRMAYA BASLADIK”

Haziran ayi evde bakim yardimi ödemelerinin Kurban Bayrami’na denk geldigini animsatan Bakan Yanik, bayram öncesi ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amaciyla ödeme tarihini öne çektiklerini belirtti.

Bakan Yanik, “Evde bakim yardimi ödemelerini hesaplara yatirmaya basladik” dedi.

Bakan Yanik, evde bakim yardimi ödemeleri kapsaminda temmuz ayinda 893,1 milyon TL ödeme yapilacagini belirterek, ödemelerin tüm engelli vatandaslara hayirli olmasini diledi.

(Ömer Faruk Karatas/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile