Bakan Yanik, Tokat'ta Sosyal Hizmetler Kampüsü Temel Atma Töreninde Konustu Açiklamasi

'Milletimizin bize olan güvenini bosa çikarmayacak sekilde çalistik, hizmet ürettik. Sosyal hizmetleri ve sosyal yardimlari daha önce Cumhuriyet tarihimizde görülmemis sekilde çesitlendirdik ve gelistirdik. Biz, halka hizmetin Hakk'a hizmet olduguna inanan bu ruhu, çagin gereklerine uygun olacak sekilde sosyal hizmetlerle birlestirdik' 'Çocuk hizmetlerindeki insan odakli büyük dönüsümün parçasi olarak artik korumabakim kuruluslarimizi, kogus sisteminden ev sistemine dönüstürdük. 50100 çocugun bir arada kaldigi koguslardan artik 56 çocugun bir arada kaldigi, yaslarina göre siniflandirildiklari, apartman dairelerinde, mahallenin bir parçasi olarak yasadiklari fiziki sartlara dönüstürdük'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "Milletimizin bize olan güvenini bosa çikarmayacak sekilde çalistik, hizmet ürettik. Sosyal hizmetleri ve sosyal yardimlari daha önce Cumhuriyet tarihimizde görülmemis sekilde çesitlendirdik ve gelistirdik. Biz halka hizmetin Hakk'a hizmet olduguna inanan bu ruhu, çagin gereklerine uygun olacak sekilde sosyal hizmetlerle birlestirdik." dedi.

Bakan Yanik, çesitli ziyaretler ve programlara katilmak üzere geldigi Tokat'ta, Sosyal Hizmetler Kampüsü'nün temel atma törenine katildi.

Çocuk evleri sitesi, gündüzlü yasli bakim ve rehabilitasyon merkezi, aile danisma merkezi, spor salonu ve yüzme havuzu, cami ve diger donatilariyla Tokat'a yarasir bir kompleksi kente kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Yanik, kampüste her bir ayrintinin tek tek düsünüldügünü vurguladi.

Sosyal Hizmetler Kampüsü'nün, Tokat'in ihtiyaçlarini karsilamasinin yaninda diger sehirlere de örnek olmasini ümit ettigini belirten Yanik, söyle devam etti:

"Ülkemize hizmet etme gücünü ve sevkini neredeyse 20 yildir araliksiz sürdüren, en iyisini ve en güzelini hedefleyen bir iktidarin bakani olarak, milletimizin bize olan inanci en önemli motivasyon kaynagim olmustur. Milletimizin bize olan güvenini bosa çikarmayacak sekilde çalistik, hizmet ürettik. Sosyal hizmetleri ve sosyal yardimlari daha önce Cumhuriyet tarihimizde görülmemis sekilde çesitlendirdik ve gelistirdik. Biz, halka hizmetin Hakk'a hizmet olduguna inanan bu ruhu, çagin gereklerine uygun olacak sekilde sosyal hizmetlerle birlestirdik. Iste bugün temelini atacagimiz bu kampüs, tam da bu bakis açisinin sonuçlarindan birisi. Mekan düzenlemeleriyle ve donatilariyla insana deger veren bir hizmet anlayisini, burada en güzel ifadesiyle ortaya koydugumuzu düsünüyorum."

Bütün çocuklarin özenle sahip çikilmasi gereken birer emanet oldugunun altini çizen Yanik, "Biz buna inaniyoruz. Onlar bize emanet, biz gelecegi onlara emanet edecegiz günün birinde. Bütün çocuklarin gelecege saglikli ve yeterli sekilde hazirlanmasini saglamak, gerek anayasal gerekse sosyal ama ayni zamanda vicdani sorumluklarimiz arasinda yer aliyor. Bugün ülke çapinda 1300'ü askin bakim kurulusumuzda, 14 bine yakin evladimiz bize emanet. Onlarin en iyi sekilde hayata hazirlanmalari için tüm imkanlarimizi seferber ederek çalisiyoruz." diye konustu.

"Mutlu, saglikli, üreten ve faydali bireyler olabilmeleri için çaba harciyoruz. Bununla birlikte, çocuklara yönelik politikalarimizda aile hayatinin öncelenmesi, aile odakli hizmet modellerimizi belirleyen temel yaklasimimiz 'çocugun üstün yarari' olmazsa olmazimiz." ifadesini kullanan Yanik, çocugun üstün yarari ilkesi dogrultusunda, aile yaninda kalmasi mümkün olamayan çocuklara kurumlarini açtiklarini dile getirdi.

Çocuk evleri sitelerinin çok güzel bir örnek olusturdugunu anlatan Bakan Yanik, sunlari kaydetti:

"Çocuk hizmetlerindeki insan odakli büyük dönüsümün parçasi olarak artik koruma-bakim kuruluslarimizi kogus sisteminden ev sistemine dönüstürdük. 50-100 çocugun bir arada kaldigi koguslardan artik 5-6 çocugun bir arada kaldigi yaslarina göre siniflandirildiklari, apartman dairelerinde, mahallenin bir parçasi olarak yasadiklari fiziki sartlara dönüstürdük. Çocuklarimiz hem burada hayatlarini idame ettiriyorlar, hem sosyallesiyorlar hem yaslarina göre ev içindeki sorumluluklarini paylasarak aslinda gelecege de bir anlamda hazirlanmis oluyorlar. Sosyal olgunluga eriserek büyüyor ya da çocuk evleri sitelerimizde, tipki kampüsümüzdeki gibi siteyi olusturan küçük villa tipi konutlarda kalarak sosyallesmis oluyorlar. Temelini attigimiz bu sosyal hizmet kampüsümüzde de 50 kisilik kapasitesiyle çocuklarimiza, her türlü sosyal, kültürel ve sportif imkanlari olan bir çocuk evleri sitesi insa edecegiz."

Programa, Vali Ozan Balci, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özlem Zengin, AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazit ve Mustafa Arslan, Belediye Baskani Eyüp Eroglu ve protokol üyeleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile