Bakan Yardımcısı Balta'dan Belediye Başkanlarına Proje Önerisi

Bakan Yardımcısı Balta'dan Belediye Başkanlarına Proje Önerisi

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, belediye başkanlarına proje bazlı çalışmaları önerisinde bulundu.

Balta, 'Özellikle Avrupa Birliği yardımlarında çevre fonuyla ilgili serbest bırakılan paralar var. Bunlardan yararlanmak için proje hazırlamak lazım. Proje bazlı çalışırsak elde edeceğiniz daha geniş kaynaklardan hem sizler hem de bölgedeki vatandaşlarımız istifade eder. ' dedi.

Bakan Yardımcısı Balta, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkalığında Valilik A Toplantı Salonu 'nda çevre ve şehircilik işlemleri başta olmak üzere belediyelerin problemlerinin ele alınacağı toplantıya katıldı. Balta, toplantının başında yaptığı konuşmada, bakanlık olarak yerel yönetimlerle daha verimli çalışmak, belediyelerin sıkıntıları ve kendilerinden beklentilerini öğrenmek için bir araya geldiklerini söyledi. Şuana kadar atık su, kanalizasyon ve çevrecilik alanlarında Trabzon 'daki bazı belediyelere yardımlarının olduğunu anlatan Balta, başkanlardan proje bazlı çalışmalar yapmalarını istedi. Diğer türlü yapılacak yardımları ağır bir hastaya aspirin vermeye benzeten Bakan Yardımcısı Balta, 'Özellikle Avrupa Birliği yardımlarında çevre fonuyla ilgili serbest bırakılan paralar var. Bunlardan yararlanmak için proje hazırlamak lazım. Proje bazlı çalışırsak elde edeceğiniz daha geniş kaynaklardan hem sizler hem de bölgedeki vatandaşlarımız istifade eder. ' diye konuştu.

Vali Recep Kızılcık da ildeki sorunların çözümü ve yeni yatırımlarla ilgili dün de kaymakamlarla bir araya geldiklerini belirterek, 'Bugün de siz belediye başkanlarımızla buluştuk. Bu toplantıda da sizlerin sorun ve isteklerini dinleyeceğiz. Ortaya çıkacak fikirlerle de Trabzon 'a daha iyi hizmet etmenin yollarını arayacağız. ' dedi.

İlçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla yapılan toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile