Bakan Yardimcisi Polat Açiklamasi 'Yanan Alanlarla Ilgili Spekülasyonlar Devam Ediyor'

Bakan Yardimcisi Polat Açiklamasi 'Yanan Alanlarla Ilgili Spekülasyonlar Devam Ediyor'

Orman yanginlarina iliskin her sezon basin ve sosyal medya üzerinde spekülasyonlar yapildigi ifade eden Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Albülkadir Polat, orman alanlarinin anayasa ile korundugunu hatirlatti. Ayrica Bakan Yardimcisi Polat yurt genelinde gerçeklestirilecek olan “Orman Benim” kampanyasina vatandaslari davet etti.

Bir dizi ziyaret kapsaminda Denizli’ye gelen Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Abdülkadir Polat, Denizli Orman Bölge Müdürlügünü de ziyaret etti. Sube müdürleri ve personel ile selamlasan Bakan Yardimcisi Polat, ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. 25 binden fazla ates kahramanlariyla yesil vatanda gece gündüz demeden mücadeleyi sürdürdüklerini ifade eden Bakan Yardimcisi Polat, orman yanginlarinin yüzde 90’inin insan kaynakli, yüzde 10’unun ise doga olaylariyla gerçeklestigini hatirlatti. Orman yanginlarina müdahale eden ekip ve araç sayilarini paylasan Bakan Yardimcisi Abdülkadir Polat, “105 helikopterimiz, 26 uçagimiz ve 14 IHA’miz mevcuttur. Yer unsurlarimiz ise arazözlerimiz, is makinalarimiz ile 5 bin adeti bulmustur. 25 ülkenin orman yangin görevlilerini Antalya’da Uluslararasi Yangin Egitim Merkezimizde egitiyoruz. Orman gönüllüsü olmak için bize basvurmalarini, egitim almalarini ve yanginlarda yararli olmalarini istirham ediyorum. Orman gönüllerimiz sertifikalandirilarak özel statüyle orman yanginlarinda görevlendiriliyor. Bunlarin sayisi ülke çapinda 122 bin, Denizli özelinde 2 bin 600’e ulasmis durumda” dedi.



“Yanan alanlarla ilgili spekülasyonlar her sezon açiklanmasina ragmen devam ediyor”

Yangin sezonunda yanan alanlara iliskin sosyal medya ve basin araciligiyla spekülasyonlarin sürdügünü vurgulayan Bakan Yardimcisi Polat, “Sosyal medya ve basinda yanan alanlarin yerine ne yapilacagi ile ilgili her sezonda açiklanmasina ragmen spekülasyonlar devam ediyor. Ranta kurban edilecegi, otel yapilacagi, alisveris merkezi yapilacagi her yangin döneminde dile getiriliyor. Oysa gerek anayasamiz gerekse yasalarimizda açikça belirtildigi gibi yanan orman alaninda agaçlandirma disinda hiçbir islem yapilamaz” ifadelerini kullandi.

“Hepinizi yarin Orman Benim kampanyasina davet ediyorum”

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan “Orman Benim” kampanyasina vatandaslari davet eden Bakan Yardimcisi Polat, ”Orman yanginlarina karsi Tarim ve Orman Bakanligi olarak kampanya baslattik. Mugla merkezli 81 vilayette STK’larimizin, ögrencilerimizin, katilmak isteyen herkesin katilimiyla ormanlardaki yanici maddeleri orman disina çikarma organizasyonu yapilacaktir. Bu sembolik hareket bir farkindalik olusturmak amaciyla gerçeklestiriliyor. Hepinizi yarin Orman Benim kampanyasina davet ediyorum. Vatandaslarimizdan ormanlarda yanginlara sebebiyet verebilecek her türlü etkene karsi duyarli olmalarini istiyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile