Bakan Yazıcı Antalya’da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, “Teröristlerin istismar ettiği, etnik olarak Kürt vatandaşlarımızı teröristlerden mutlaka ayıralım” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Geleneksel Ödül Töreni programı için Antalya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanlığı toplantı salonunda partililere seslenen Bakan Yazıcı, AK Parti'nin 10 yılda köklü değişimler yaşattığını ve Türkiye’nin, AK Parti'nin siyaseti ile büyük aşama kaydettiğini belirtti.

Bakan Yazıcı, sağlık anlamında herkesin eşit şekilde istediği hastaneye gittiği, eğitim alanında ise her öğrencinin okula başladığı gün sıranın üzerinde yıl sonuna kadar eğitimini tamamlayacakları dokümanları bulduğunu kaydetti.

Yazıcı, “İleri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, yaşanabilir çevre ve lider Türkiye'yi hedefledik. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Biz muhafazakarız ama tutucu değiliz. Muhafazakar değerler ile demokrasi arasında sinerji oluşturan bir partiyiz. Kendi küçük dünyamızda muhabbetimiz neyse, siyasi hayatta da öyle olmalı. Ama yanlış yapan varsa sorgulayacağız, usul neyse ona göre davranacağız. Kanıtları varsa sorgulayacağız ama dedikodu yapmayacağız. Doğruluk, dürüstlük, çalmamak, çaldırmamak, kul hakkı yememek bizim özelliklerimiz. Bu konularda hassas olacağız. Tolerans ise sıfır olacak” dedi.

Söz konusunun ülkeye yapılan hizmet olunca popülizme kaçmadıklarını ifade eden Yazıcı, “Teröristlerin istismar ettiği, etnik olarak, Kürt vatandaşlarımızı teröristlerden mutlaka ayıralım. Bizim kardeşliğimiz, Türk, Kürt, Laz, Çerkez Hz. Adem'den geliyor. Bunlar bizim zenginliğimiz, hiçbirimiz diğerini etnik mensubiyeti itibarıyla küçük görme, kınama hakkına sahip değildir. Ama teröristlerle o çizgiyi ayıralım. Tüfeği eline alanı ya da silahı eline alanı güvenlik kuvvetlerimiz seyredecek değil, tabi ki de vatandaşını koruyacak, vatandaşını korumak devletin en büyük görevidir. Bunu da hiç kimse 'güvenlikçi' diye küçümseyemez. Her şeyi konuşuruz, tartışırız bu ayrı bir konu. Ama elinde silah olanla hiç kimse tartışmaz, konuşmaz. Oradaki ilk görev silahtan onu arındırmak veyahut silahı elinde doğrultanı devre dışı bırakmaktır. Mümkünse silahını alarak bertaraf edersiniz, silahtan arındırarak yaparsın ama bu yapılmıyorsa, tehlike devam ediyorsa o tehlikeyi nasıl bertaraf edeceksen ona göre yapacaksın” ifadesini kullandı.

Yazıcı ve parti ile teşkilatı mensupları, daha sonra toplu fotoğraf çektirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile