Bakan Yazıcı, Slovenya Devleti Milli Günü Resepsiyonuna Katıldı

Bakan Yazıcı, Slovenya Devleti Milli Günü Resepsiyonuna Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kentsel dönüşümde üretimin durdurulmasına ilişkin, “Süreç devam edecek, tüketiciler ile ilgili uygulamaların aksayan tarafları bu getirilen yasa ile ilgili kurallar çerçevesinde minimize edilecek” dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Slovenya Devleti Milli Günü resepsiyonuna katıldı.

Midi Otel’de gerçekleşen resepsiyonda konuşan Yazıcı, “Balkanlar'da herkes komşudur. Burada herkesin kaderi diğeriyle ilişkilidir. Dünyanın çok özel coğrafyası Balkanlar'da refah, ekonomik büyüme, birlik ve düzen hem bölgeyi hem Avrupa'yı hem de dünyayı çok yakından etkilemektedir. Türkiye'nin AB üyeliği konusunda Slovenya'nın güçlü desteği bizi memnun etti. Ekonomik ilişkilerimiz de giderek artış gösteriyor. Dostane, içtenlikle ve kazan kazan çerçevesinde giderek gelişen ilişkilerimiz, ortak olduğumuz diğer platformda da daha güçlü hale geliyor" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yazıcı, Kentsel dönüşüm alanlarında üretimin durdurulmasına ilişkin soruya şöyle cevap verdi:
“Yeni tüketici kanunu çerçevesinde kentsel dönüşümde yapılan tetkiklerin durdurulmasının söz konusu olmaması lazım. Kentsel dönüşüm ayrı bir proje, kentsel dönüşüm çerçevesinde özel yasa gereği çalışmalarını sürdürecekler. Tehlikeler karşısında kentsel dönüşüm alanları güvencelerin olması gerektiğini düşünüyorum. Burada bu yasaya 77 milyonun fazla önem veriyor olması, gündem de yer çok fazla yer almasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Süreç devam edecek, tüketiciler ile ilgili uygulamaların aksayan tarafları bu getirilen yasa ile ilgili kurallar çerçevesinde minimize edilecek. Olay bundan ibarettir.”
Bir gazetecinin ‘Ruhsatsız satışlar devam ediyor, tedbirler alındı mı?’ sorusuna Yazıcı, “Vatandaşlara seslenen Bakan Yazıcı süreci çok yakından takip edecesiniz. Yargısal bir karar gibi tasarrufta bulunacak bir durumda değiliz. Burada önemli olan ekonomik hayatın önemli inşaat sektörünün dinamizmini sürdürmesi ama onların hedef kitlesi, ürettiklerini pazarladıkları tüketicilerinde menfaatlerinin güvence altına alınmasını sağlamaktır. Olmayan uygulamaların olmuş gibi gösterilerek takrip edilmesi hem bizim zamanımızın israfına yol açar hem de düzgün çalışan insanların da mağduriyetine yol açar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile