Bakan Yerlikaya Açikladi Açiklamasi Dügün Konvoyu Yaparak Trafik Akisini Engelleyen 5 Kisi Gözaltina Alindi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, dügün konvoyu yaparak trafik akisini engelleyen 5 kisinin gözaltina alindigini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, sosyal medyada dügün konvoyu yapilarak trafigin engellendigi görüntülerin yer aldigini belirtti.

Yapilan incelemede konvoyun Istanbul Küçükçekmece’de yapildigini kaydeden Yerlikaya, "Arastirmalar sonucu trafik akisini engelleyenlerin Y.K, M.A, A.Ü, M.K. ve Ö.F.B. adli sahislar oldugu belirlenmis ve sahislar Sefaköy Polis Merkezi Amirligi ekiplerince gözaltina alinmislardir" dedi.

Sahislara trafik güvenligini tehlikeye sokmak, saygisizca araç kullanmak, diger araçlarin ilerleyisine engel olacak sekilde sürmek, konvoy yapmak, tasit yolu üzerinde duraklamanin yasak oldugu yerde duraklamak, görüsü engelleyecek film ve cam takmak ve yayalarin trafigini tehlikeye sokacak sekilde davranista bulunmaktan trafik cezalari kesildigini ifade eden Yerlikaya, sunlari kaydetti:

"Sahislar ayrica TCK’nin 179. maddesi olan ’Trafik Güvenligini Tehlikeye Sokmak’tan adli islem yapilmak üzere adliyeye sevk edileceklerdir. Saygisizca araç kullananlar, konvoy yaparak trafik güvenligini hiçe sayanlar, karayolunu kapatarak trafik akisini engelleyenler; bu tür davranislardan vazgeçin. Böyle davrandiginiz takdirde sizleri bir bir tespit edip adalete teslim etmeye kararliyiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile