Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'BTÖ'ye Yönelik Düzenlenen 'Bozdogan-30' Operasyonlarinda 147 Örgüt Üyesi Süpheli Yakalandi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen “Bozdogan-30” operasyonlarinda 147 örgüt üyesi süphelinin yakalandigini açikladi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin paylastigi bilgilere göre, Il Jandarma Komutanliklarinca Adiyaman, Agri, Aydin, Burdur, Diyarbakir, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, Istanbul, Kocaeli, Kilis, Osmaniye, Rize, Siirt, Sirnak, Tekirdag ve Van’da operasyonlar düzenlendi.

Jandarma tarafindan 19 ilde düzenlenen operasyonlarda süphelilerin, sosyal medya hesaplari üzerinden terör örgütü propagandasi yaptiklari, terör örgütüne üye olma ve terör örgütüne yardim ve yataklik etme suçlarini isledikleri tespit edildi.

Emniyet Müdürlükleri tarafindan ise Istanbul, İçel, Ankara, Antalya, Aydin, Denizli, Elazig, Izmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Sanliurfa, Sirnak ve Van’da operasyonlar düzenlendi.

Istanbul Il Emniyet Müdürlügü, Istihbarat ve TEM Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu Istanbul merkezli Ankara ve Sanliurfa’da düzenlenen operasyonlarda süphelilerin, bölücü terör örgütünün “Basin Yapilanmasi” içerisinde faaliyet gösteren, terör örgütüyle baglantili ve terör örgütü lehine yayin yapan haber sitelerinde faaliyet yürüterek propaganda içerikli program ve haberler yaptiklari, sosyal medya hesaplari üzerinden terör örgütü propagandasi yatiklari ve terör örgütünün basin komitesi içerisinde faaliyet yürüterek, örgüte yönelik yayin yapan kanallarda muhabirlik yaptiklari tespit edildi.

Emniyet ekipleri tarafindan diger illerde yapilan operasyonlarda ise süphelilerin, nevruz etkinliklerine katilarak terör örgütünün propagandasini yaptiklari, 2022 yili içerisinde ülkemize illegal yollardan geçtikleri tespit edilerek yakalanan terör örgütü mensuplarina ülkemize geçisleri sirasinda yardim ettikleri, geçmis dönemlerde terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri ve haklarinda kesinlesmis hapis cezasi ve aranma kayitlari bulunduklari tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayida ruhsatsiz tabancaya, çok sayida av tüfegine, plastik el bombasi ve çok sayida dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile